Nou espai web del CFA Palau de Mar

Ens plau comunicar-vos que, des d’avui mateix estrenem una nova pàgina web.

La presència del CFA Palau de Mar a la xarxa, es remonta al setembre del 2003, pocs mesos després de la creació del centre com a tal. En aquells moments, la pàgina web del centre s’anomenava suporttelematic.net i permetia accedir al espai de treball de professorat i alumnat, així com informar dels esdeveniments relacionats amb el nostre centre.

Durant el curs 2006-2007 s’estrenava una nova pàgina web, amb un disseny més modern i amb una informació més completa. A més a més aquest lloc web servia de porta d’entrada als diferents espais virtuals del CFA Palau de Mar que anava ampliant la seva presència a la Xarxa. Entre aquest ells cal esmentar l’Aula virtual, avui encara en funcionament i que va substituir al suporttelematic.net.

El juliol de 2014, prop de nou anys després, el CFA Palau de Mar estrenava un espai virtual, basat en la Web 2.0, que oferia noves possibilitats d’interacció amb els estudiants i noves funcionalitats per tal de poder-nos comunicar amb la comunitat educativa del centre d’una forma àgil i senzilla. No obstant, ja en aquells moments érem conscients que es tractava d’una solució temporal, atés que la seva estructura de blog no era la més idonea per allotjar la informació d’un centre com el nostre.

El curs passat es va iniciar un procés de reflexió sobre les necessitats de la presència la xarxa del CFA Palau de Mar, durant el qual vàrem analitzar diferents opcions,

ens vàrem posar a treballar en el disseny del que havia ser el nou espai web del nostre centre. Per fi, el treball de tot aquest temps us podem anunciar-vos que a partir d’ara quant accediu a l’adreça cfapalaudemar.cat trobareu una nova pàgina web, amb un nou disseny i amb noves funcionalitats, adaptades a les necessitats comunicatives del nostre centre.

Segon dia de lliure disposició. Curs 2017-2018

Tal com ja vàrem comunicar-vos, el proper dijous dia 7 de desembre és la segona data del curs 2018-2019 triada com a dia de lliure disposició pels membres del Consell de Centre del CFA Palau de Mar.

Llicència: Domini públic. Font: Pixabay

És per això que, amb motiu del pont de la constitució:

El centre romandrà tancat des del dimecres dia 6 fins a diumenge dia 10 de desembre

Aprofitem per desitjar-vos que gaudiu d’aquests dies sense classes.

Estrenem pàgina web

Després de molt temps de reflexionar sobre les necessitats de comunicació d’un centre com el CFA Palau de Mar, estem molt contenst de poder-vos comunicar que estrenem una nova pàgina web.

Nova pàgina web del CFA Palau de Mar

A principis de curs, desprès d’un llarg procés durant el qual vàrem analitzar diferents opcions ens vàrem posar a treballar en el disseny del que havia ser el nou espai web del nostre centre. Per fi, després d’aquests mesos de treball podem anunciar-vos que a partir d’ara quant accediu a l’adreça cfapalaudemar.cat trobareu una nova pàgina web, amb un nou disseny i amb noves funcionalitats, adaptades a les necessitats comunicatives del nostre centre.

Tutoria GES

Recordem a tots estudiants del Graduat en Educació Secundària que el proper dimarts dia 5 de desembre estan convocats a una reunió de tutoria al CFA Palau de Mar.

Estudiants del GES del CFA Palau de Mar. Cursc 2017-2018

Els horaris de tutoria seran els següents:

  • GES 1: 17:30 h
  • GES 2: 18:30 h

 

 

Formació per a la gestió de les tauletes electròniques

Des de fa diversos cursos, el CFA Palau de Mar, està apostant per l’ús didàctic de les tauletes mòbils.

En aquest marc, s’ha fet diferents actuacions com l’adquisició de diversos dispositius i la instal·lació d’un sistema de gestió de les tauletes, anomenat Zuludesk.

Per tal de donar a conèixer al professorat del centre les opcions d’aquest sistema de gestió de les tauletes durant la seva utilització a l’aula, el CFA Palau de Mar va organitzar una sessió de formació, el passat 3 de novembre.

Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

Des del CFA Palau de Mar, avui 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, volem cridar ben fort: Ni una menys, No a la violència de génere i No és No.

Autora: Garbiñe Larralde. Font: http://enredarteayudaaprender.blogspot.com.es/

Contra les agresions, maltractaments i coaccions: educació, respecte i llibertat

És per això que volem adherir-nos al Manifest unitari promogut per l’Institut Català de les Dones.

El CFA Palau de Mar a la XV Jornada de qualitat de l’ensenyament

El dijous dia 9 de novembre va tenir lloc la XV jornada de qualitat a l’ensenyament organitzada per la Direcció General. de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Ensenyament.

Durant el descans  va tenir lloc l’activitat del work-cafè, en la que participants a la ornada es distribuïen en diferents taules en cada una de les quals es tractava un tema relacionat amb l’educació.

Un any més en Joan Padrós, director del CFA Palau de Mar, va coordinar la taula dedicada a la Flipped Classroom, tasca que ja havia desenvolupat en anys anteriors

Enguany com a ponents de la taula sobre la Flipped Classroom van participar novament, en Toni Aguilar, director de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, centre de referència en l’ús d’aquesta modalitat d’aprenentatge i el mateix Joan Padrós, qui va explicar l’experiència del CFA Palau de Mar amb aquesta modalitat d’aprenentatge.

Comunicat sobre la vaga del 8 de novembre

Davant la jornada de vaga convocada per aquest dimecres dia 8, l’equip directiu del CFA Palau de Mar, a hores d’ara no tenim constància de que s’hagi de suspendre cap de les classes programades per aquest dia.

En conseqüència, l’activitat lectiva del centre es mantindrà tal com estava prevista.

Autor: tunelko. Font: Pixlr. Llicència: CC BY-NC-SA 2.0

Autor: tunelko. Font: Pixlr. Llicència: CC BY-NC-SA 2.0

Tot i això, recordem que fins al darrer moment qualsevol treballador pot optar a adherir-se a la vaga convocada, i en cas que això succeís ens veuríem obligats a cancel·lar les classes que es vegin afectades.

Catalunya, la dignitat d’un poble

El dia 2 de novembre, més de vint publicacions van fer públic un text, les paraules del qual ens fem nostres el claustre del CFA Palau de Mar.

El Govern de Catalunya ingressa avui a la presó en compliment d’un procés judicial en què se l’acusa de rebel·lió arran de la proclamació de la República. Aquest és un fet demolidor que ens remet a d’altres moments dramàtics de la nostra història. A més d’aquest empresonament preventiu del vicepresident, set consellers i un exconseller, la resta del Govern i el president Carles Puigdemont són a Bèlgica, pendents d’una ordre de detenció internacional. Per completar aquest escenari, la setmana que ve hauran de prestar declaració la presidenta del Parlament i cinc membres de la mesa, afectats també per les mateixes acusacions. Les principals autoritats del país i els dirigents de dues grans organitzacions civils han estat objecte d’unes mesures repressives que obren un fosc panorama.

Pel bé de la democràcia i de la pau, cal que els membres del Govern legítim de Catalunya siguin alliberats i que, juntament amb els exiliats, puguin reprendre les seves funcions. Cal que es normalitzi el funcionament sobirà del Parlament de Catalunya. Cal que es tanquin els sumaris oberts contra centenars d’alcaldes, càrrecs públics i d’altres ciutadans. I que no es repeteixin episodis de violència contra la població civil com els del dia 1 d’octubre durant la celebració del referèndum.
Cal que les institucions internacionals es facin càrrec que Catalunya és una nació, que no és un invent i que les seves legítimes peticions de democràcia per resoldre el conflicte amb l’Estat espanyol han de ser ateses. La nació catalana no serà silenciada amb mesures repressives. Cal que els drets democràtics i nacionals siguin respectats en un context de civisme i tolerància.

flag-2123796_640

Font: Pixabay. Llicència: Domini públic

Visita de l’equip directiu al SIMO Educación 2017

Els dies 25, 26 i 27 d’octubre va tenir lloc a IFEMA, Feria de Madrid el SIMO Educación 2017, el saló de la Tecnologia Educativa.

Durant els tres dies es van presentar les novetats pel que fa a les tecnologies aplicades a l’educació a més de programar-se multitud de tallers, presentacions i conferències.

Enguany, a més, en el marc del SIMO Educación, s’han organitzat unes jornades específiques per a directors i gestors de centres educatius.

Per segon anys consecutiu, l’equip directiu del CFA Palau de Mar, va assistir al SIMO per conèixer de primera mà les novetats en tecnologia i les noves corrents pedagògiques que estant sorgint al seu entorn.