Busquen voluntaris per anar a Mart i quedar-s’hi.

El projecte per colonitzar Mart ja compta amb mil possibles futurs habitants del planeta vermell. Entre aquest miler d’aspirants, procedents de 30 països, no n’hi ha cap d’espanyol, però el termini per apuntar-s’hi encara no s’ha acabat. La inscripció es pot fer per internet a la pàgina del projecte, on es poden veure les persones disposades a emprendre aquest viatge espacial.

Clica en la imatge per veure el reportatge

La fundació holandesa Mars One, que és qui hi ha darrere la idea, triarà 24 persones que colonitzaran Mart i s’hi quedaran per sempre més, una cosa que han de tenir molt clara els participants.

L’empresa vol construir, en deu anys, una colònia habitable i sostenible, dissenyada per rebre quatre nous astronautes cada dos anys. El cost del primer vol seran 6.000 milions de dòlars i cada viatge posterior, 4.000 milions. “La idea és finançar el gruix del projecte amb la venda de drets de transmissió d’un ‘reality show’ que es començarà a emetre ja en l’etapa de selecció”, asseguren des de Mars One.

Per ser viable, l’assentament de Mart estarà propulsar per panells solars. La font d’energia serà una àrea de 3.000 metres quadrats. Mart queda més lluny del Sol que la Terra, però té una atmosfera més prima que compensa la pèrdua de radiació.

Els promotors de la colonització recorden que no caldrà produir combustible per a un viatge de tornada, d’aquí que puguin recórrer a l’energia solar.

Si a vosaltres us donessin l’oportunitat de fer aquest viatge, el faríeu? Creieu que en realitat es farà i no és un muntatge publicitari?  Sempre podem confiar en el que diuen algunes persones només per sortir en els mitjans de comunicació?

A continuació teniu l’enllaç a una tertúlia radiofònica sobre aquesta notícia sorprenent de mà de reconeguts científics que us explicaran que hi ha de cert i què de possible frau en aquest tema.

De fet, existeix una veritable expedició a Mart, protagonitzada pel robot Curiosity que ens està fent arribar moltíssima informació des del seu aterratge al planeta vermell el 5 d’agost de 2012.

El primer missatge del Curiosity amb el centre d’operacions al Jet Laboratory de la NASA van unes fotografies en blanc i negre del lloc del seu aterratge, l’interior del cràter Gale (154 km de diàmetre, 5 km d’altura).

Les condicions atmosfèriques de Mart van fer que el tipus d’aterratge de l’explorador fos especialment delicat, perquè en lloc de globus gegantins que esmorteïssin la caiguda, es va utilitzar un paracaigudes gegant que va frenar la velocitat supersònica de 21 mil 900 quilòmetres per hora, la constant en la que va estar a l’entrar a l’atmosfera.

En el transcurs d’aquest procés, es van utilitzar coets angulars, per ajudar a la desacceleració, i un escut tèrmic, que va baixar la temperatura de 900 graus Celsius en què va estar embolicat el rover (el robot), a més del paracaigudes.

Segons el portal UniverseToday, el laboratori portàtil del Curiosity és el més sofisticat que s’hagi enviat a la superfície d’un altre planeta, pel que marca una estrena de tecnologia sense precedents.

L’objectiu de l’explorador és trobar proves que donin suport a la teoria que Mart va tenir un clima i ambient que van poder haver sostingut vida en l’etapa primerenca del planeta: s’han trobat dipòsits d’aigua al subsòl del planeta, a més que la història geològica del planeta indica que podria haver tingut un clima semblant al de la Terra.

El rover va viatjar durant vuit mesos una distància de 567 milions de quilòmetres, des que es va llançar al novembre de 2011.

I per acabar cliqueu aquí i veureu un recull de premsa del diari el País per seguir les notícies més destacades d’aquest robot tan “explorador”.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a Busquen voluntaris per anar a Mart i quedar-s’hi.

 1. Miriam San José Oliva diu:

  Després de veure aquest article, ja tot és possible. Potser Mart no és un planeta sec, avorrit i lleig. Després del 2023 ja no serà un planeta tan avorrit ja que es formarà una colònia d’humans, el problema és que, no se sap si es tornarà. Encara que es triga en arribar a Mart 9 mesos, val la pena. Encara que t’has d’acostumar als seus recursos.
  Jo personalment no m’aniria a Mart tota la vida, encara que és el que proposa Mars One, a més hauria de tenir entre 18 i 40 anys. Perquè no podria deixar aquí a la gent que estimo per sempre. Potser una temporada si que m’aniria però és impossible ja que has d’estar tota la vida, apart entre els 9 mesos d’anada i els 9 de tornada i els que et quedes allà 7 mesos ja són 2 anys i 1 mes.
  Com ja han dit la reproducció és un tema complicat, hi haurien d’haver 30 individuus a Mart perquè sinó seria una acció irresponsable ja que el nen moriria.
  Però jo em plantejo preguntes:
  -Com es reproduirien?
  -De què viurien? Que beurien? Com viurien? (se que per menjar ells es plantaran els seus propis aliments (verdures i fruites))
  -Haurien d’anar sempre amb el trage espacial?
  -Què farien allà? (apart de trobar més informació sobre Mart)
  -……
  Aquestes són unes de les preguntes que em plantejo. Cert que és una bona idea però no tinc una resposta per les meves preguntes.
  Os deixo un enllaç on mostra com es preparen dues persones per viatjar a Mart.
  http://www.elmundo.es/elmundo/2012/06/01/ciencia/1338568467.html

 2. Sara Giménez diu:

  Aquesta publicació és molt interessant, ja que parla de que una fundació holandesa, anomenada Mars One, ha plantejat la idea d’enviar 24 persones a Mart el 2023, i seria per tota la vida perquè no hi ha previst una tornada; però uns científics molt reconeguts, entre ells, Jorge Wagensberg, director del CosmoCaixa, no ho creuen possible perquè no tindrem per aquesta data la tecnologia adequada per aconseguir-ho.
  El viatge d’anada duraria uns 9 mesos i un cop allà es podria utilitzar la nostra tecnologia per obtenir combustible i aigua amb els materials del planeta vermell, però no es podria produir menjar, i s’hauria de portar des de la Terra.
  A més, no es podria tornar a la Terra en cas de problemes perquè no tenim la tecnologia per frenar en contra de la gravetat del Sol.
  En aquest programa radiofònic, també es comenta que seria més lògic començar per altres projectes més senzills, com establir un destí turístic en òrbita terrestre, on els turistes podrien veure l’alba cada 20 minuts. O també construir un assentament estable a la Lluna que podria ser visitat en tan sols dos dies de viatge.
  Personalment, m’agradaria visitar Mart, però no em voldria quedar per sempre allà, ja que trobaria a faltar a les persones que estimo i totes les coses que m’agraden d’aquest planeta, però potser en uns anys, s’aconseguirà anar i poder tornar del planeta vermell.

 3. Paula Abelleira Lao diu:

  Aquest article m’ha semblat molt interessant, i també especial. M’ha sorprès aquesta idea de la fundació holandesa Mars One. Mai m’havia plantejat aquesta proposta, o la pregunta de si aniria a viure a Mart, o a qualsevol planeta que no fos la Terra.
  El fet d’anar a viure a Mart, al planeta vermell , i no tornar. La fundació holandesa Mars One ha plantejat aquesta idea, enviar 24 persones a Mart al 2023.
  Com diu l’entrevista o tertúlia radiofònica, disposem de la tecnologia suficient per anar al planeta vermell, però no tenim la suficient com per tornar-hi de volta a la Terra.
  Trigaríem nou mesos en arribar a Mart, crec que valdria la pena. Potser Mart, no és un planeta sec, trist, avorrit com diu molta gent. Però crec personalment que no l’acceptaria. Hem costaria molt deixar aquí a tota la gent que estimo, i deixar tot; l’escola, els amics, la família… Però també crec que seria una bona experiència crec que la fundació holandesa Mars One, fa molt bé en donar aquesta oportunitat, i segur que hi ha molta gent que l’aprofita.
  Considero que aquest viatge es farà, pot ser no al 2023 abans, després. Però crec que no és sòls un muntatge publicitari.
  Encara que no sempre hem de confiar o creure en el que diuen algunes persones només per sortir en els mitjans de comunicació, crec que aquesta notícia és de veritat, que aquest viatge abans o després, si ens ho proposem, i si confiem, es realitzarà.

 4. David Lama diu:

  Aquesta publicació és super interessant, però tu has de pensar molt be abans d’anar ja que no es un viatge a la Lluna, que es va trigar 48 hores, però per anar al planeta vermell es necessitara sis messos, desprès viure allà 9 messos i si es pot uns altres sis messos. A mi m’agradaria que les cosses a Mart, a partir d’aquest viatge, fossin com una cosa normal però això pot ser trigara molt.
  Us imagineu que el somni d’alguns d’anar a Mart fossi com anar de Barcelona a Holanda en avió?!!
  Però jo tinc un envolic en el cap:
  .Allà no hi haura aigua llavors hi haurà sequetat…
  -Potser que colonitzin Mart però potser que a Mart no hi haiguin les condicions necessaries per viure.
  -Les càpsules aquestes que surt en el video són molt amplies però com les portaran?
  Serà com els principis de la Terra però planejada per la tecnología humana.
  A mi per una part m’agradaria i per altre no, si perquè descobrixes un nou planeta amb moltes coses diferents a la Terra i no perquè no m’agradaria perquè hi han persones que vull molt. Estic segur que es farà ja que estan fetes moltes proves per anar.

 5. Gerard Alias Fernández diu:

  Crec que aquesta idea és molt apassionant però crec que alguna de la gent que aniria allà a viure es vindria molt forçada en deixar tot el temps endarrere, i començar com una nova vida. El que trobo una mica extrany es que si encara no hem arribat a fer una estació on els humans puguin viure a la Lluna, encara serà molt més difícil arribar a Mart, on a més a més no ha anat cap astronauta a visitar aquest planeta, en canvi la Lluna si. Penso que fer un laboratori a la Lluna seria molt més rentable que fer un lloc habitable a Mart.
  També crec que encara és massa dora per a enviar a persones a Mart, si encara no tenim un mecanisme per a tornar a la Terra.

 6. Jesús Oca Fernández diu:

  Mare meva! Com evoluciona la ciència. A mi em faria molta il·lusió poder saber que l’ésser humà hagi sapigut adaptar-se a un clima tant hostil com per exemple Mart. Això jo crec que podia ser un gran avanç tecnològic ja que si arriba a Mart pot evolucionar d’una altra manera que l’actual ésser humà (Homo Sapiens Sapiens) i així poc a poc arribar a cada planeta fins a conquistar l’Univers jajaja!

 7. Alex Valverde diu:

  EL que fa uns anys era ciència-ficció s’està fent realitat. Mai m’hagués imaginat que arribariem a Mart. Peró jo crec que fan aquest viatge no només per colonitzar el planeta vermell i demés, també per guanyar diners perqué faran in realiti show de la gent que viatgi a Mart. En un principi entusiasma la idea de visitar el planeta vermell peró quan van afegir que el viatge només era d’anada se li treu les ganes a tothom. Perqué si no n’hi aigua( i si hi ha es poca) d’on treuran l’aigua? O que faran un cop allá ? Peró segur que la gent que s’hi a apuntat es o bé perqué no els hi agrada la Terra o perqué tenen un esperit aventurer molt gran. Seria difícil entrar a formar part d’aquests 24 escollits ja que han enviat milers i milers de candidatures. A part els ja escollits hauran de pasar 7 anys entrenant molt durament. I com bé ha dit el Gerard jo crec que abans tindríem que fer una altra expedició al la Lluna per fer una petita colònia humana allà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *