Un dofí demana ajuda a un bussejador.

A principis de gener uns submarinistes que bussejaven, enmig de mantes gegants a la cala de Manta Heaven, a l’illa de Kona, a les Hawaii, van rebre una inesperada visita. Un dofí els va venir a trobar i els va començar a rondar per cridar-los l’atenció, amb una intenció clara: volia ajuda per treure’s un ham que duia clavat a la boca i amb el fil enredat a l’aleta pectoral. Un bussejador anomenat Kenell Laros, treballador del centre de busseig el va ajudar i en aquest video podeu veure l’operació.

Aquest lloc és molt conegut internacionalment, perquè als anys 70 un hotel hi va instal·lar uns focus sobre el mar per tal que els turistes poguessin tenir una bona vista de les onades. La llum va atreure el plàncton i el plàncton va atreure les mantes. Amb els anys s’hi van posar també llums submarines i el lloc es va convertir en una veritable atracció per als submarinistes que es poden banyar entre mantes, sense cap perill.

Actualment hi ha dos llocs en aquesta illa hawaiiana on es registra regularment aquest fenomen: Manta Village i Manta Heaven. En una sola nit, en aquests llocs es poden arribar a veure fins a 42 mantes. Solen ser sempre els mateixos animals, i fins i tot els treballadors del centre de busseig els han posat nom a tots, com ara Koie, Shirley, Hook o Cousteau.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a Un dofí demana ajuda a un bussejador.

 1. Àlex Valverde diu:

  Hem sembla impresionant que el dofí sabent que un home l’havia atacat va confiar en un home per que li salves la vida.

 2. Adrián Cantarone diu:

  És increïble la confiança que ha tingut aquest dofí en confiar en un home perquè li tregui el fil i l’ham que portava clavat a la boca. Crec que la natura ens ha “creat”, entre d’altres raons, per ajudar-nos els uns als altres i poder conviure-hi tota la biodiversitat conjuntament.

 3. Miriam Lidueña diu:

  És impactant, veure com el dofí s’ha deixat treure el que tenia cordat a l’ala per poder tornar a nedar.

 4. Míriam Luque diu:

  M’ha semblat molt curiós que el dofí anés seguint als bussejadors per demanar ajuda. També, crec que el bussejador ha fet un bon gest ajudant al dofí a que no es fes mal i també crec que aquell fons marí ple de peixos era espectacular i molt impactant. A mi m’ha agradat molt el vídeo.

 5. Víctor Romero diu:

  Crec que tot això és increïble, tant per la confiança del dofí, com ja han mencionat en altres comentaris, però el que més m’ha sorprès, és com el dofí intenta mostrar als submarinistes que està enredat i no pot nedar. També es molt impressionant com en dofí es deixa manipular pel submarinista, i encara que tregui un ganivet, segueix intentant ensenyar-li que també s’ha clavat un ham a la boca, i li esta fent mal.

 6. Chiara Toca Garcia diu:

  a mi aquest vídeo m’ha semblat molt interessant, perquè mai havia vist que que un dofí demanés ajuda a un home per que una altre persona li hagués fet mal.

 7. Álex López Martínez diu:

  A mi el que hem sorprén es que el dofí li demani ajuda al home, tot i sabent, que un home es el culpable d’aquell problema, em sembla extraordinari que el dofí tingui confiança en que el salvi i no li faci mal algú que es de la mateixa espècie que aquell que el va ferir, es increible com se li apropa al bussejador com intentant dint-li que està ferit, ja que d’alguna manera es tenia que comunicar i l’única era que el bussejador veïes que estava ferit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *