70 tornados en un sol dia

Durant el passat 17 de juny es va produir una onada de tornados, o “Tornado Outbreak”, a l’estat americà de Minnesota, un estat central dels que ja limiten amb Canadà, al nord dels Estats Units. Es van comptabilitzar oficialment un total de 70 tornados, tot un record, pel Centre de Predicció de Tempestes del NOAA americà, repartits entre aquest estat i el veí de Dakota del Nord.

Dels nombrosos vídeos que ja s’han publicat a Youtube respecte als tornados d’aquesta onada a Minnesota, hem volgut destacar aquest, editat en mode de “timelapse”, és a dir, vídeo accelerat. Aquesta modalitat té moltíssima utilitat en meteorologia perquè permet descobrir mecanismes i processos dins dels núvols, que són difícils de detectar a simple vista, amb una velocitat normal del desenvolupament dels esdeveniments.

Etiquetes:, , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *