Compte amb la Geoingenieria!

A l’abric del canvi climàtic i davant el fracàs de la cimera de Copenhagen, alguns governs, institucions i corporacions estan desenvolupant una nova “ciència”: la Geoingenieria. Disciplina que es basa en la manipulació del medi ambient a escala global per provocar canvis que contrarestin els danys produïts pels éssers humans. Ja que no s’ha aconseguit negar l’existència del canvi climàtic s’intenta resoldre el problema tot fent negoci. Però es tracta d’una “ciència” molt perillosa ja que es desconeixen els efectes que en la salut de les persones pot provocar modificar el clima al nostre gust.
El canvi climàtic és potser el principal problema ecològic i de salut a què s’enfronta avui l’ésser humà però, com que reconèixer la seva existència és testimoniar que l’actual model econòmic és un fracàs, primer es va negar el problema – mèrit atribuïble al moviment “negacionista” o “escèptic” – i després es va intentar minimitzar la seva importància. Malgrat tot, com la realitat és més evident del que certs “lobbies” o grups d’interès privat volguessin, un cop que no han aconseguit negar la seva existència, ara s’afanyen a afrontar-la … fent negoci. I és aquí on entra en joc la Geoingenieria, costosa pseudociència carregada d’absurdes propostes que amaguen els autèntics problemes en lloc de canviar l’actual model productiu cap a un altre més sa i ecològic.
El vessament de tones de nano-partícules de ferro als oceans amb l’esperança d’estimular el creixement del fitoplàncton capturador permanent de CO2, la injecció a l’estratosfera d’aerosols de sulfur d’hidrogen per disgregar la llum del Sol i evitar l’escalfament global, el soterrament de CO2 comprimit en mines inactives, la col·locació en òrbita de enormes miralls per reflectir la llum del Sol, el blanquejament dels núvols amb sal per augmentar l’albedo de la Terra, són algunes de les tècniques que ja estan patentades i que es troben a la cerca de mecenatge i, per cert, algunes n’estan trobant.

Etiquetes:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *