Vergonya climàtica

La Cimera del Clima de Copenhaguen ha acabat en fracàs. Aquest matí, a la reunió, s’ha “pres nota” de l’acord climàtic de mínims subscrit per una vintena de caps d’Estat i de Govern que ni és vinculant ni posa xifres de compromisos en la reducció del CO2, però posa damunt la taula 30.000 milions d’euros per al finançament a curt termini.
La presidència de la conferència va anunciar que havia “pres nota de l’Acord de Copenhaguen del 18 de desembre de 2009”, que inclourà en el seu encapçalament una llista dels països contraris al text. Això suposa un gran desengany en la lluita contra el Canvi Climàtic, ja que aquest acord no és vinculant i ni tan sols posa xifres de compromisos de reduccions d’emissions de CO2.
L’ONU va recórrer a aquesta fórmula per fer operatiu l’acord, que va ser durament criticat com il.legítim per països com Veneçuela, Nicaragua, Cuba, Bolívia i el Sudan. Per tal que pogués convertir-se en un acord de Nacions Unides, aquest havia de ser ratificat pel plenari de 193 Estats.

Etiquetes:, , , ,

Comentaris: 4

 1. ivan 13 gener 2010 - 08:58

  yo trobo que la cimera de copenhaguen va ser una perdua de temps per que molt de parlar pero poc fer i per aixo no era necessari fer-la per que no es va fer res.
  i una cosa de les mes importants era el canvi climatic i en aquest cas no es va fer res de res.Aqusta es la meva opinio.

 2. joel 13 gener 2010 - 09:03

  Trobo que el que va passar en aquesta reunió va ser vergonyós perque no es va aclarir res. Es va parlar molt , tothom dient: es donaran diners pels paisos que estan en evolució!. I ara diuen que nomes han arribat al acord de donar 30 millons d’euros i ademés diuen que faran una altra reunió .Yo crec que les grans emprese van sobornar els politics. Com sempre en aquest món sempre han acabat manant els que tenen més diners.

 3. armanda kubiluneite 13 gener 2010 - 09:27

  Durant aquestes setmanes ha hagut molt de moviment a Copenhagen. Diuen una cosa i després una altra. Sincerament crec que es una vergonya climàtica perquè amb l’estat critic que estem no pensen ni una mica. Jo penso que tenim que fer algo perquè si no acabarem molt malament…

 4. creiem qe aixo es molt vergonyos perque aixo s’ha d’aclarir en una reunio com aquestes… el canvi climatic es bastant perillos i es necessita una solucio si van en aquest pas no acabarem be… gracies i bon dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *