Arriba Obama

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha arribat avui a Copenhaguen i poc després ha començat una reunió no programada amb representants de 20 països en moments en què els caps d’Estat i de Govern, pressionats pel temps, fan esforços agosarats per arribar a un acord per limitar l’emissió de gasos que provoquen l’escalfament mundial.
Sobre això, el mandatari ha manifestat: “el temps de parlar s’ha acabat. No he vingut a parlar, vinc a actuar. El món ha d’arribar a un acord, encara que sigui imperfecte”.
Obama ha advertit als delegats reunits a Copenhaguen que “mentre el món ens observa, la nostra capacitat per actuar en forma col·lectiva està en dubte (…) La qüestió ja no és la naturalesa del repte sinó la nostra capacitat per afrontar-lo”.
Unes hores abans de la seva arribada, un portaveu de la Unió Europea va assenyalar que no es comptava amb un acord per a presentar als seus líders. Alguns delegats es queixaven que l’acord final probablement estaria basat en política i no en mesures concretes per afrontar el canvi climàtic.

Etiquetes:, , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *