Pessimisme per l’augment de CO2

La concentració en l’atmosfera dels gasos causants del canvi climàtic segueix augmentant a un ritme exponencial i ha arribat al seu nivell més alt en més de 250 anys, ha revelat l’Organització Meteorològica Mundial (OMM), que reclama una acció internacional immediata per atenuar aquest fenomen. Les dades recollides al voltant del món, gràcies a 200 estacions de mesurament dels gasos d’efecte hivernacle, revelen que la seva concentració i l’elevació de la temperatura mitjana global es situen en l’escenari més pessimista” del Grup Intergovernamental d’ experts sobre Canvi Climàtic (IPCC, per les sigles en anglès).

És molt important revertir aquesta tendència tan ràpid com sigui possible”, ha subratllat la OMM, que ha assegurat que només així es podrán minimitzar les conseqüències del canvi climàtic. El món està davant “un augment exponencial” dels gasos d’efecte hivernacle, especialment del diòxid de carboni (CO2), que representa el 86 per cent del total de partícules acceleradores del canvi climàtic.

Les principals fonts de CO2 són la crema de combustibles fòssils (sobretot petroli i carbó) i la desforestació. Els altres dos gasos que tenen un impacte significatiu en el canvi climàtic són el metà, les emissions procedeixen del cultiu d’arròs, l’explotació de combustibles fòssils i els abocadors, entre d’altres, i l’òxid nitrós, que prové de la utilització de fertilitzants i diversos processos industrials.

Etiquetes:, , , , ,

Comentaris: 4

 1. joel 25 novembre 2009 - 09:24

  Amb la reunio que faran a copenage es tindria que parlar molt d’això perquè el que no pot ser es que cada vegada hi hagin més emissions de CO2.També a les empreses els hi tindrien que vigilar les emissions i nosaltres també tindriem que vigilar les emissions.

 2. pablo 25 novembre 2009 - 09:27

  Amb l’ epoca que estem ara es molt vergonyos que hi hagin tantes emissions i això es tindria que acabar ja.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 3. Anaïs A 13 gener 2010 - 09:12

  Mare meva ! Com es pot permetre que seguisim envian emissions de C02?
  Pero per l’altra part és normal, els països pobres ara es volen fer rics com hem fet nosaltres. El que hem de fer és ficarnos tots d’acord. La reunió de copenhague va estar un fracàs.

 4. Laura ruiz zapata 13 gener 2010 - 09:22

  La contaminació de l’aire és un greu problema. Imagino que per inadvertència, l’autor de l’article inclou entre els gasos contaminants al CO2 (diòxid de carboni). Aclariré novament. El CO (monòxid de carboni) és un VENENO!. Un gas que mata. I contamina. El CO2 es un gas que integra la natura, i generalment per a la vida. No contamina. I no podríem viure sense ell. I parlant del CO (monòxid de carboni), es important mirar a un mapa la distribució mundial d’aquest gas tòxic. Si miren a: web de canvi climàtic en fan una anàlisi del tema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *