L’Antàrtida també s’escalfa

Durant molt de temps l’Antàrtida ha semblat immune a l’escalfament global. Aquest continent glaçat, on les temperatures poden baixar -80ºC, ens ha servit com a punt oposat i refrigerant del continu escalfament de la resta del planeta. Però segons els científics, les últimes anàlisis de dades obtingudes de les estacions meteorològica i dels satèl·lits, demostren que l’Antàrtida s’ha escalfat a un ritme d’aproximadament +0,12ºC per dècada des del 1957, per tant des de llavors a un total aproximat mitjà de +0,5 graus centígrads. La imatge que veieu a continuació, basada en les dades finals obtingudes, mostra la tendència a l’escalfament des del 1957 al 2006 a tot el continent. El color vermell fosc de l’Antàrtida occidental reflecteix que aquesta és la zona que s’ha escalfat més en les últimes dècades. La resta del continent és de color taronja, fet que indica una tendència més baixa a l’escalfament, o blanc, on s’han observat pocs canvis.
Escrit per: Jofre Janué Miret

Comentaris: 2

  1. sara khalifi margalef 2 desembre 2009 - 08:54

    Si l’Antàrtida s’escalfa es pel canvi climàtic i per la nostra culpa per què si nosaltres no contaminesem el planeta ,el planeta no s’acalentaria i nosaltres no viuriem en perill. Així que podriem fer un esforç i no fer servir tant els vehicles i reciclar que al menys participariem en l’ajuda de que no s’escalfi el planeta.

  2. sara khalifi margalef 2 desembre 2009 - 08:59

    i també es de per les fabriques que contaminen molt i es poden provocar incendis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *