El biodièsel

Aquí tenim un interessant vídeo realitzat pels alumnes de 3r ESO Daniel Rodríguez i Domenec Duran:

“Aquest treball primerament, ens va servir per començar a confeccionar reportatges. En segon lloc; ens va servir per conèixer una mica més d’aquest combustible. Nosaltres creiem que el Biodièsel estava format unicament per olis reciclats o vegetals, i vam saber que només un 20 o un 30% eren aquests olis i que tota la resta, era gasoil. També vam saber què el Biodièsel; no és tan net com ho fan veure, ja que per al procès de fabricació s’ha de produïr el doble de vegetals o greixos per tal d’obtenir-ne la meitat de combustible. Concluïnt, actualment aniria bé per reduir parcialment la contaminació; però en un llarg futur caldria crear o millorar un nou combustible que permeti reduir més la contaminació i què no costi tant el procès de producció”.

Comentaris: 2

 1. Black&White 2 juny 2008 - 18:23

  Hola! Som Dani Rodríguez i Mingui Durán (Black&White). El professor Joan Teixell ens va proposar la idea de fer un treball escrit sobre el Biodièsel. Nosaltres ens vam plantejar la idea de fer-ho amb un reportatge ja que ens agrada aquest món. Llavors va començar el nostre veritable treball.

  Un dia de Setmana Santa, vam agafar la càmera i ens vam desplaçar a l’estació de servei Alas del Perelló. Vam escollir aquest lloc ja que sabiem que distribuia Biodièsel i tenia molt d’espai per poder treballar. Vam estar aproximadament una hora agafant suficients imatges per a després montar-ho.

  Un cop vam arribar a casa de Dani (ja que té un ordinador amb més capacitat i més eines per poder treballar), va arribar el veritable esforç. Primerament vam confeccionar el guió de text; amb les diferents entrades de locució. I un cop ho vam tenir fet, vam començar a fer el guió tècnic. Normalment això és fa abans del rodatge però nosaltres ho vam fer després. Jeje!

  Finalitzat aquest procés de pre-producció, vam obrir l’Adobe Premiere Pro 2.0 i vam començar a editar tots els videos. Efectes, titols, transicions,… En fi un infinit d’opcions. Un cop vam tenir el video confeccionat; vam passar a la part de l’àudio. Vam enregistar les veus en “Off”, vam afegir-hi la banda sonora i vam acabar de perfilar tot el treball per a què s’ajustés tot junt.

  Quan ens va semblar que ja ho teniem tot a punt; vam exportar el treball i el vam penjar a YouTube uns dies abans de que donéssim la versió en DVD al Joan.

  La nostra sorpresa va ser quan vam veure un comentari, amb el qual el professor ens donava un 10 de nota!

  En fi, ens va servir no només per pujar una mica més la nota; sinò que també per conèixer una mica més el Biodièsel.

 2. Biodièsel (Tesi) 10 juny 2008 - 10:49

  Els Biocombustibles (Tesi)

  Aquest treball primerament, ens va servir per començar a confeccionar reportatges. En segon lloc; ens va servir per conèixer una mica més d’aquest combustible. Nosaltres creiem que el Biodièsel estava format unicament per olis reciclats o vegetals, i vam saber que només un 20 o un 30% eren aquests olis i que tota la resta, era gasoil. També vam saber què el Biodièsel; no és tan net com ho fan veure, ja que per al procès de fabricació s’ha de produïr el doble de vegetals o greixos per tal d’obtenir-ne la meitat de combustible. Concluïnt, actualment aniria bé per reduir parcialment la contaminació; però en un llarg futur caldria crear o millorar un nou combustible que permeti reduir més la contaminació i què no costi tant el procès de producció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *