Biocombustibles

Són l’alternativa als combustibles fòssils? Sabem que el seu ús emet menys CO2 a l’atmosfera. Però també sabem que, per abastir només la quarta part de les necessitats energètiques mundials, tot el nostre planeta hauria de ser un immens camp de conreu dedicat exclusivament a vegetals productors d’oli i etanol. Us ho imagineu? I els aliments què? És completament insostenible.

Malgrat tot, per a la cobdícia humana no hi ha res impossible. Nombrosos inversors acaparen des de fa temps totes les collites de cereals que poden i en fan pujar els preus. L’ambiciós projecte de la Unió europea d’arribar a un 10% de consum en biocombustibles per al transport al 2020 amplifica l’especulació. Milers d’hectàrees de bosc tropical a l’Amazonia i a Indonèsia s’estan desforestant per preparar els terrenys de conreu. Tot i que la millor manera d’absorbir l’excés de CO2 del planeta és amb la fotosíntesi dels arbres.

Impulsar les energies netes com la solar, eòlica, maremotriu, geotèrmica, etc i potenciar l’eficiència i l’estalvi energètic són alternatives més viables per lluitar contra el canvi climàtic. Com deia Rabindranath Tagore: “El bosc és el nivell més alt de la civilització”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *