Bangladesh

Bangladesh és un país pla, molt pla, massa pla; i es veu turmentat per les inundacions que originen els, cada vegada més, continus ciclons que assolen aquelles latituds. Bona part del seu territori es troba a l’enorme delta que formen els rius Ganges i Brahmaputra i ,com tots els deltes del món, es veu en perill imminent d’inundació. Davant la pujada del nivell dels mars, que originaria el desglaç polar, provocat per l’escalfament global, es trobaria en una situació caòtica. On es podrien refugiar 150 milions de persones, tenint en compte que la densitat de població és de 1002,2 hab/km2 ?

Del problema dels refugiats climàtics se’n parlarà sovint si no posem remei. Ja hi ha un país insular (Vanuatu) que es troba en plena negociació d’adhesió amb Austràlia per causa de la pujada del nivell oceànic. I no parlem de l’Àfrica subsahariana, on les sequeres i les males collites estan provocant un èxode, a vida o mort, d’enormes proporcions.

Comentaris: 3

 1. Robert Borca 21 gener 2008 - 12:29

  És molt interesant perquè la gent que el mira s’adona de que el canvi climatic pot ser fins i tot perjudicial per la salud d’ells i les seves cases. N’hi ha que pensen en la vida de la seva descendència i es limiten a contaminar menys.

 2. delia 21 gener 2008 - 13:21

  Aquesta web és molt interesant perque te’n dones compte de tot el que provoca el canvi climàtic ja que hi ha gent que no fa cas i es pensa que això no és veritat i no es donen compte de tot el dolent que això comporta

  *dElY**

 3. Noèlia Sancho Llambrich 21 novembre 2009 - 21:00

  Es un article molt interessant ja que la gent no hi fa cas això pot passar a tot el món i s’ha d’actuar. Aquest és el cas d’un país però si continua així serà el cas de tot el planeta!!!! Tenim que fer alguna cosa perquè això no agrada a ningú i és molt greu! Com és que ningú es gasta ni un duro? Com es que no fan res? Això no ho sabrem mai però es té que fer alguna cosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *