Sequera

L’efecte més important del canvi climàtic sobre la conca mediterrània serà, segons els experts, la sequera. L’escassetat d’aigua sempre ha estat una constant a casa nostra. A l’estiu molts pobles de Catalunya han hagut de prendre mesures de racionament. Però, ara, ja es preveu l’adopció d’aquestes mesures a finals d’hivern.

L’alteració del regim de pluges és conseqüència d’un caòtic cúmul de factors que van des del desviament dels corrents oceànics, passant per la desforestació i culminant en l’augment del vapor d’aigua en circulació a l’atmosfera provocat per les elevades temperatures i el desglaç. Al desert d’Atacama (Xile), que sempre havia estat considerat el més sec del món, en els últims 3 anys, han caigut pluges abundants. És com si els límits de les zones climàtiques s’estiguessin desplaçant.

Comentaris: 2

  1. RuLlEt!! 21 gener 2008 - 13:20

    Doncs aquests vídeos són molt interesants i sobretot hem de fer-los cas!!

  2. RuLlEt!! 21 gener 2008 - 13:23

    Referent a aquest vídeo: hem de estalviar aigua perquè si no ens quedarem sense!! i ens morirem perque no podrem veure aigua i ens deshidratarem!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *