Són les 11:30 del matí quan la Laura, una dona de 28 anys, entra a urgències hospitalàries queixant-se d’un intens dolor al ventre.

L’infermera que fa la selecció de priorització d’admissió en l’atenció mèdica li pren la temperatura i observa que el termòmetre indica 38,2ºC. Posteriorment, la metgessa d’urgències la fa estirar i li fa una palpació ventral, observant que el ventre es troba inflamat.

Tot seguit li fa les següents preguntes:

a. Què va menjar ahir a la nit? Ha tingut nàusees, vòmits i/o diarrea?

b. Quan va tenir l’última menstruació? Està vostè, o creu poder estar, embarassada?

c. L’han operat d’apendicitis?

Finalment la metgessa recepta a la Laura un antitèrmic i li diu que al llarg del dia només prengui infusions d’herbes (de camamilla, herba Lluïsa o farigola) i durant els següents 4-5 dies faci una dieta a base d’arròs blanc caldós i peix blanc o pit de pollastre bullits o a la planxa.

  1. Per què creus que la metgessa fa cadascuna d’aquestes preguntes a la Laura? Justifica les teves respostes.
  2. D’acord amb el que finalment prescriu la metgessa, què creus que ha pogut respondre la Laura a les preguntes que la doctora li ha fet? Justifica les teves respostes.
  3. Quin creus que podria ser el diagnòstic? Justifica la teva resposta.
  4. Per què la metgessa li recepta un antitèrmic? Quina és la temperatura corporal normal? Què pot succeir si la temperatura augmenta per sobre dels 41ºC?