24.- La teoria del doble sistema educatiu i la pràctica de la DiMaC.-

DiMaC: Dinàmica interactiva Mental alfa Cooperativa

Tenim dos sistemes educatius en un.

Els dos són el sistema educatiu escolar i l’altra el sistema educatiu cultural (no escolar). Els dos formen el sistema educatiu escolar i de l’entorn social i cultural. Es pot dur a terme l’aprenentatge, aplicació i interpretació de la DiMaC per mitjançant la creació de clubs 3B en tots el col.lectius mentre siguin com a mínim tres persone si una com a mínim sigui major d’edat.

Es pot aplicar la Dinàmica Mental Cooperativa en el sistema educatiu cultural i tenim ocasions en:

A.- La família on en família fan sortides socials i culturals, tracten temes domèstics, les festes, treballen la lectura, gestionen la sexualitat, l’ús de la televisió i d’ internet, així com el consum de productes i d’aliments.

B.- L’AMPA com associació per a treballar aspectes com la comunicació, planificació i motivació de la família abans mencionats: els pares i les mares sols. junts els pares o les mares amb els seus fills i filles, i els seus fills i filles delegats per mitjà de monitors dins de l’esplai de l’AMPA amb la constitució del 3B.Club+AMPA.

C.- Associacions diverses com de Dones, Jubilats, etc…

D.- Colles de joves per a tractar temes del seu interès i de les seves aficions, preparar en colla els examens i elaborar treballs en equip.

En el sistema educatiu escolar es pot aplicar la DiMaC en:

A.- Educació Infantil. En racons. Centres d’interès. Jocs i tasques sumatives de rols i en tasques compartides.

En educació primària es pot aplicar en totes les àrees i principalment en projectes de forma progressiva des de cicle inicial fins a cicle superior.

En Educació Secundària Obligatòria E.S.O. a primer cicle 1er i 2on d’ESO centrat més en les àrees instrumentals i en estones a l’hora de tutoria. Mentre que a 3er i a 4art són nivells més centrats en les competències bàsiques instrumentals en algunes estones de tutoria i en matèries optatives..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *