Triar el nom de la classe és significatiu i funcional pels infants. La metodologia emprada ha estat centrada en la participació, buscant la motivació dels alumnes, intentant donar-li un enfocament globalitzat. Les demandes i interessos dels infants s’han prioritzat així com també propostes de la mateixa tutora.
Per tal de treballar les activitats, hem utilitzat diferents agrupacions:
– Gran grup (converses i decisions, votació, invenció del conte…),
– Individuals (preparació a casa i presentació davant del grup de la dona triada) (elaboració
a casa del llibre “La meva vida”) (il·lustració del conte inventat)
– Petit grup (il·lustració del conte inventat)
– Parelles ( explicació i mostra del conte inventat als companys de P4A, coavaluació)
L’elecció de la formació dels grups ha estat lliure per tant heterogènia.
Les tasques o activitats s’han dissenyat entorn a un tema prou atractiu i motivador pels infants com són els contes, per tant el fil conductor sempre serà aquest centrant-nos en la professió dels il·lustradors. La intenció és que siguin el màxim engrescadores i participatives i activar el procés creador: elaboració del conte i posterior il·lustració.
Processos per arribar a la resolució de situacions (com podem arribar a la biblioteca…)
Aquestes activitats han anat sorgint dels propis infants i també proposades per la tutora.
Introduïm la recerca partint de l’ofici dels il·lustradors i totes les activitats proposades són, en certa mesura, guiades.
Durant el projecte han sorgit algunes derivacions segons els interessos dels infants. Per exemple, durant el procés d’elecció del nom de la classe els alumnes van fer diferents propostes derivades de les altres opcions que portaven de casa.
El projecte s’ha anat portant a terme durant diferents moments dins de l’horari setmanal i en diferents espais de l’escola on s’han compartit informacions, dubtes i processos.