Monthly Archives: juny 2010

Blocs i Premis

A l’escola hem presentat als Premis Bloc Catalunya, en la Categoria Educació, tres blocs, cadascú pel seu cantó i fent-nos competència, és clar, són: El Bloc d’Educació Física de l’escola, el bloc Pensaments al vent i el bloc La Biblioteca. Podeu votar una vegada al bloc en general però també podeu valorar els articles amb un M’ AGRADA aquest post (només una vegada cada post). Fins el 6 de Setembre és temps de votació popular i és interessant la constància dels blocaires i les visites als seus blocs.
La pàgina principal
http://www.premisblocs.cat/pagina/actualitat
Als blocs presentats a Educació, el bloc d’Educació Física és a la pàg. 1 i La Biblioteca i Pensaments al vent a la pàg.4. Si entreu a últims posts (molt important) veureu les últimes entrades dels participants i podreu valorar.

A més de demanar-vos el vostre vot i visites, us encoratgem a descobrir, una vegada més, aquest nou mitjà de comunicació anomenat bloc o blog, segons els gustos. Als Premis Bloc Catalunya hi optem uns sis-cents blocs. És un nombre important i senyal de l’activitat blocaire a casa nostra. El ventall és divers però molt interessant i tot una descoberta.

Gràcies per endavant de les blocaires de l’escola.

Aquesta biblioteca, de moment, no tanca per vacances

Que l’escola tanca per vacances és un fet. Cal fer endreça, recollir-ho tot, empaquetar i traslladar perquè esperem estrenar escola (bé, un tros d’escola…) el curs que ve. Cal deixar espai a paletes, lampistes, pintors i tècnics  per què puguin acabar la feina. Hem de reposar i recarregar-nos d’energia positiva per retornar el setembre amb il·lusió i empenta per a un nou curs.

Mentrestant cal gaudir de les vacances i del lleure. Hi ha tantes coses a fer!  I aquest món màgic d’Internet ens pot donar un bon cop de mà quan no sabem cap on tirar.

Mirarem d’orientar una miqueta. L’oferta és gran. Escoles d’estiu, casals, biblioteques, festes majors, festivals…els cercadors d’ Internet són un bon recurs, els webs dels ajuntaments, generalment tenen un bon directori d’entitats locals, activitats  i festes. No us oblideu de l’Xtec  i el portal Edu.  Gaudiu sobretot de les Festes Majors, de la companyia dels amics i de la vida a l’aire lliure. I a casa, quan fugiu del sol intens del migdia no oblideu  de capbussar-vos en el món màgic dels llibres…és fantàstic!

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/iwPj0qgvfIs" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Un conte: Sopa de pedra

Demà els alumnes de cicle superior ens representaran el conte ” Sopa de pedra”, en anglès. Els que no coneixem el conte hem fet cerca per la xarxa i n’ hem descobert els orígens al Bloc L’Elefant Trompeta. Cliqueu la imatge i en tindreu la informació i de passada descobrireu un blog interessantíssim i adequat a totes les edats . No el passeu per alt! A més a partir d’avui el podreu trobar als enllaços d’aquesta biblioteca a Blocs i webs que ens agraden.

Del bloc L'elefant trompeta

Del bloc L' Elefant Trompeta

Un nou llibre de poesia de Lluís Solà

“Entre bellesa i dolor” aquest és el títol del nou llibre de poesia de Lluís Solà. El divendres, 11 de juny el presentà al Temple Romà de Vic. Lluís Solà és conegut també per la seva tasca al capdavant de l’ Institut del Teatre de Vic. Ha traduit diverses obres. Intelectual, escriptor i lingüista cal agrair-li la dedicació en la recuperació de la llengua en les escoles de la comarca.Ha estat guardonat amb el Premi Quima Jaume de poesia, el 2001, i el Premi Nacional de Crítica, el 2002.

Vegeu- ne la informació a Osona.com. I un tast de la seva poesia al Blog Tinta xinesa.

Record per Jesús Moncada.

Avui fa cinc anys de la seva mort. L’escriptor de Mequinensa. Amb fama d’home senzill i poc amant de reconeixements. M’ho confirmava la padrina de la meva neboda, de Mequinensa també. D’ell he llegit Camí de sirga i haig de dir que em va agradar molt. Em va fer plorar i riure. El tema és prou dramàtic pel rerafons real de la història. Sempre el món que desapareix ens entristeix i ens aclapara. I Jesús Moncada amb la seva fina ironia ens descobreix el món rural de posguerra , retratant una realitat única , la del seu poble, però que ens porta als records del nostre món rural, tan semblant i tan diferent alhora!

Us remeto al blog de Jesús M. Tibau, impulsor d’aquest homenatge a la comunitat blocaire. Vegeu també les entrades al Blogs de Lletres.

ANY MASSAGRAN

Logo, de la Fundació Folch i TorresEl passat dia 7 de Maig es celebraven el 1oo anys de la publicació,en format fulletó, de la novel·la “Aventures extraordinàries d’en Massagran”, de Josep Ma. Folch i Torres. Vegeu-ne la notícia complerta a Vilaweb/ Diari de l’escola. A través dels enllaços coneixereu el web que la Fundació Folch i Torres posa a disposició de l’escola i dels lectors en general per festejar aquest aniversari.

Des de la Biblioteca fem una crida per celebrar-ho com cal durant el curs que ve, en que esperem estrenar biblioteca amb tots els ets i uts.

Per això una proposta estiuenca : Conèixer en Massagran i ja n’anirem parlant!

Alegria per a tothom, de Riell Bulevard.

Riell Bulevard és un bloc i aquest diumenge hi apareixia  l’article Alegria per a tothom. L’autor és un mestre i en un text breu i poètic reflexiona sobre la nostra tasca i els temps que corren. Les imatges parlen soles.

En la nostra professió moments i tasques com els que ens descriu , quan tenim el goig de viure-ho, són d’un valor educatiu incalculable. Són l’essència de l’educació :  el valor de les petites coses compartides.

El jardí de les papallones, imatge de Riell Bulevard.

El jardí de les papallones, imatge de Riell Bulevard.