Record per Jesús Moncada.

Avui fa cinc anys de la seva mort. L’escriptor de Mequinensa. Amb fama d’home senzill i poc amant de reconeixements. M’ho confirmava la padrina de la meva neboda, de Mequinensa també. D’ell he llegit Camí de sirga i haig de dir que em va agradar molt. Em va fer plorar i riure. El tema és prou dramàtic pel rerafons real de la història. Sempre el món que desapareix ens entristeix i ens aclapara. I Jesús Moncada amb la seva fina ironia ens descobreix el món rural de posguerra , retratant una realitat única , la del seu poble, però que ens porta als records del nostre món rural, tan semblant i tan diferent alhora!

Us remeto al blog de Jesús M. Tibau, impulsor d’aquest homenatge a la comunitat blocaire. Vegeu també les entrades al Blogs de Lletres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *