Tercera Jornada Marta Mata


Aquest dissabte és celebra a Saifores la Tercera Jornada Marta Mata.

El tema que es debetrà: Autonomia de qui?

Partint de la Convenció dels drets de l’Infant, la Jornada proposa fer una reflexió sobre la temàtica d’actualitat vinculada a la vida quotidiana dels infants, dels infants i els joves, els adults com a educadors, mestres, professors i pares : l’autonomia i la interrelació entre uns i altres.

Vegeu-ne el programa aquí

Poden dir el que vulguin, però no hi ha res que justifiqui una guerra

…perquè sempre hi ha vencedors i vençuts. Mai els vencedors demanaran perdó i els vençuts viuran sota sospita tota la vida. Trista herència pels fills i els néts que han sobreviscut una guerra! Al cap de setanta anys, d’un 15 d’ Octubre, un poble demana per dignitat i justicia el reconeixement i la bondat del seu president i dels republicans que com ell foren condemnats per ser els vençuts . Quina mena de democràcia, la que ens ha tocat viure, quan els nostres polítics encara no han demanat perdó.

+Informació:

L’ HOME DEL FOSSAT DEL CASTELL, L’Atlàntida, dietari de Ricard Torrents

Comissió de la Dignitat

OSONA AMB LA SALUT MENTAL

dia_mundial_salut_mental2El proper diumenge, 10 d’Octubre és El Dia Mundial per a la Salut mental. És per això que des de fa quatre anys, la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, la Universitat de Vic, l’Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona i el Consorci Hospitalari de Vic, organitzen, durant el mes d’Ocubre , un seguit d’activitats amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania tot ajudant a conèixer la realitat de les malalties mentals i donant veu a les persones que les pateixen.

Un ampli programa: Apropem la salut mental als infants i joves, L’hora del conte a les biblioteques, Cinema “On són les claus?”, Teatre “Un viatge al llarg del temps”, Taules rodones, Conferències, Concert jove, Jornada de portes obertes a Osona Salut Mental i Trobada de clubs de lectura.

Vegeu-ne el programa i més informació al web del Centre Mèdic Psicopedagògic

Diumenge 10 d’Octubre : Celebrem 150 anys del naixement de Joan Maragall

banner_150anys

S’hi cliqueu el logo veureu les activitats que estan programades per celebrar aquests 150 anys del naixement del poeta.

Actes enquadrats en la celebració de l’Any Maragall (2010-2011).

Remarcar que el diumenge a Sant Feliuet de Savassona, a les 12 del migdia tindrà lloc un recital poètic, amb Tomàs Arias i Patricia Tosquella que inclourà poemes de Maragall. Més informació a Poesia als Parcs 2010.

A nivell educatiu, podeu veure i sentir , les col·laboracions que des de diferents escoles s’han fet, per participar en aquest Any Maragall. Ho trobareu clicant l’enllaç proposat per l’ Xtec i que trobareu a la columna central d’aquest bloc.

Capvespre a “El Cafè d’en Litus”

Entreu a “El Cafè d’en Litus” .

Quan el sol va a la posta, en aquest temps tardoral, quan encara enyorem les llargues tardes d’estiu de tertúlia amb els amics, passa pel Cafè del poble. Hi pots fer la xerrada. Hi sentiràs el comentari més inversemblant, la xefarderia pura i dura , el debat de la nació, filosofia quotidiana i faràs descobertes interessants. Però sobretot hi respiraràs humanitat.

I, en aquest Cafè d’en Litus. encara que virtual, avui respira humanitat, sobretot humanitat. Imagina.

La Biblioteca de Vic porta el nom de Joan Triadú

“La biblioteca actual porta el nom de Joan Triadú en homenatge a aquest escriptor i pedagog nascut a Ribes de Freser l´any 1921, membre de l´Institut d´Estudis Catalans i promotor d´activitats per al foment de la cultura catalana, com ho va ser el concurs literari de Cantonigros (1944-68).”

Amb aquestes ratlles és justifica, en la pàgina de presentació de la Biblioteca Joan Triadú de Vic, el perquè del nom.

Ahir, 30 de Setembre, Joan Triadú va morir a Barcelona .

Poeta, pedagog, traductor i home de lletres. Ha estat una de les figures clau en la recuperació de la llengua catalana durant la posguerra. Mestre en uns temps difícils, com va escriure ell mateix a Dies de memòria 1938-1940. Diari d’un mestre adolescent.

Mestre de mestres. Vegeu-ne el record i homenatge d’un dels seus alumnes, el poeta Jaume Subirana , en el seu bloc Flux.

“Albada de la ausencia”, el comiat de José Antonio Labordeta.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/5T7llkFRpN0" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Quantes coses se’n podrien dir i s’han dit, aquests dies, de José Antonio Labordeta? Abans que res, era un home de l’Aragó. No ha deixat de fer país fins al final.

Els que tenim una edat , vam ser adolescents i joves, en uns moments de canvis i amb moltes expectatives de millora, al so de les seves cançons, a més de les cantautors del nostre país. Era un moment d’entesa, aquell. De fet, la música transcendeix les diferències i ens agermana.

El poder de la veu i la poesia, l’amor per la seva terra, la lluita per les llibertats i la docència, han marcat la vida d’aquest home senzill fins a aquesta “Albada de la ausencia” , dels seus darrers treballs.

(Per saber-ne més: Les albades de l’Aragó

Viu el Parc: Aquest diumenge, Matinal a la Font Trobada

guineuEn el marc de la cinquena edició de la Campanya Viu el Parc de l’Espai Natural de Les Guilleries Savassona, el proper diumenge 26 de Setembre , tindrà lloc la Matinal al parc en l’indret bucòlic de la Font Trobada de Folgueroles.

Trobareu tota la informació a la pàgina oficial de la Xarxa de Parcs Naturals. Cliqueu la guilla.