Setmana de la ciència 2021: Va de Volcans i Geologia.

Com cada any la setmana de la ciència és la segona setmana de novembre. Enguany hem decidit celebrar-la, entre altres coses, amb una exposició de volcans i materials de geologia del nostre laboratori.

Aquí teniu un vídeo explicatiu realitzat al nostre institut sobre el funcionament d’un volcà.

Aquesta activitat està extreta del web Earth Learning Idea i és una manera molt pràctica de veure com funciona un volcà. Hem utilitzat dos espelmes de cera roja, sorra de platja i aigua. La cera roja simularia el magma que, quan s’escalfa, és menys dens i puja a la superfície generant un volcà.

A més, l’alumnat del centre ha participat fent maquetes molt vistoses que estan exposades tota la setmana i reben visites dels diversos grups del centre.

Aquí fotografies de l’exposició.

Llibres i vídeos sobre geologia i volcans.

Mapa geològic, estereoscop de mà i fotografia aèria.

Lava.

Lupa binocular i roques volcàniques.

Escòria volcànica.

Preparacions microscòpiques de R. Ígnies i roques i minerals volcànics.

Preparacions vistes a microscopi petrogràfic.

Mircroscopi petrogràfic.

Exposició de maquetes de volcans.

 

 

 

 

 

 

 

 

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *