Setmana de la ciència 2021: Va de Volcans i Geologia.

Com cada any la setmana de la ciència és la segona setmana de novembre. Enguany hem decidit celebrar-la, entre altres coses, amb una exposició de volcans i materials de geologia del nostre laboratori.

Aquí teniu un vídeo explicatiu realitzat al nostre institut sobre el funcionament d’un volcà.

Aquesta activitat està extreta del web Earth Learning Idea i és una manera molt pràctica de veure com funciona un volcà. Hem utilitzat dos espelmes de cera roja, sorra de platja i aigua. La cera roja simularia el magma que, quan s’escalfa, és menys dens i puja a la superfície generant un volcà.

A més, l’alumnat del centre ha participat fent maquetes molt vistoses que estan exposades tota la setmana i reben visites dels diversos grups del centre.

Aquí fotografies de l’exposició.

Llibres i vídeos sobre geologia i volcans.

Mapa geològic, estereoscop de mà i fotografia aèria.

Lava.

Lupa binocular i roques volcàniques.

Escòria volcànica.

Preparacions microscòpiques de R. Ígnies i roques i minerals volcànics.

Preparacions vistes a microscopi petrogràfic.

Mircroscopi petrogràfic.

Exposició de maquetes de volcans.

 

 

 

 

 

 

 

 

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article ha estat publicat en Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *