Ara fa 10 anys! #RFranklinBloc10anys

En ple confinament per la Covid-19, ens ha arribat l’aniversari d’aquest bloc, que va començar ara fa 10 anys com una manera de comunicar a l’alumnat el que fèiem al departament de Ciències Naturals de l’Institut Terra Alta, i també una manera d’engrescar-los a parlar, jugar i entendre les ciències.

En aquells temps començava Facebook, no existia ni Instagram, ni Twitter, i tot just començavem a usar les xarxes i els telèfons intel·ligents que no eren tan populars com avui en dia. No existia ni el Whatsapp. I per això, es portaven els blocs per explicar les coses més diverses. Així que des del Departament de Ciències Experimentals de l’Institut Terra Alta, les cinc dones que formàvem aquell equip, vam estar d’acord en començar a exposar la feina en un bloc per al nostre alumnat. I així, vam aprofitar l’espai que tenia previst el Departament d’Ensenyament per als blocs i es va crear Rosalind Franklin, el per què d’aquest nom el teniu aquí.

Amb el temps, el bloc va tenir extensió en pàgina de Facebook, incorporant també un capítol a banda per la Geologia (Geologia 4t ESO, Facebook i Twitter), i també a Twitter i Instagram, com una manera d’arribar als alumnes que poden seguir les notícies que anem generant a banda de molta més informació general.

Des d’aquí us encoratgem a seguir l’actualitat des de les nostres pàgines a Facebook Rosalind Franklin Blog (Biologia, Física i Química);  Twitter: RosalindFranklinBlog  i Instagram: Rosalin Franklin Bloc; que han anat sorgint per abastar el màxim de públic possible i anar divulgant ciència. Esperem que us siguin interessants.

                               #RFranklinBloc10anys

D’esquerra a dreta: Mònica Amorós, Cristina Albesa, Maria Piles, Olga Sales i Begonya Falcó. Albufera de València, setembre 2018,

Les dones que van donar lloc al naixement d’aquest bloc són: Cristina Albesa (Química), Mònica Amorós (Geologia), Begonya Falcó (Biologia), Olga Sales (Biologia) i Maria Piles (Física). El temps les ha portat a totes, excepte a Cristina Albesa, lluny de l’Institut i de la Terra Alta, però l’esperit Rosalind Franklin perviu i el bloc s’alimenta ara, també, des de l’Institut Julio Antonio de la comarca veïna de la Ribera d’Ebre.

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Ara fa 10 anys! #RFranklinBloc10anys

  1. Sonia diu:

    Innovació al poder. Felicitats. El temps passa molt ràpid

  2. mamoros8 mamoros8 diu:

    Gràcies!
    I tant que passa (molt) ràpid.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *