Albiren tres balenes a 500 metres del Cap de Creus

Els tres rorquals comuns nedant a 500 metres del Cap de Creus / PROJECTE NINAM

Els tres rorquals comuns nedant a 500 metres del Cap de Creus / PROJECTE NINAM

Els experts del Projecte NINAM destaquen que mai s’havien vist tres exemplars alimentant-se en aquesta zona durant la tardor.

Els membres del Projecte NINAM van emportar-se una grata sorpresa aquest dissabte mentre feien una de les tradicionals campanyes d’observació de cetacis. A uns 500 metres del Cap de Creus van albirar tres rorquals comuns que estaven alimentant-se en aquesta zona. Aquestes balenes són el segon animal més gran de tot el món –fa entre 22 i 25 metres– i es calcula que viuen uns 2.000 exemplars a tot el mar Mediterrani. “És un albirament excepcional perquè mai abans s’havien vist tres exemplars tant a prop de la costa i durant la tardor”, ha destacat una membre de l’entitat, Gemma Gonzàlez. Des de la plataforma d’estudi ressalten que hi ha un gran desconeixement del cicle biològic d’aquesta espècie.

“És excepcional, els últims anys havíem notat una baixada del nombre de visites d’aquestes balenes a la Costa Brava però aquest albirament és una bona notícia”, ha ressaltat Gonzàlez. Segons la membre de la plataforma d’estudi de cetacis, hi ha un gran desconeixement sobre els moviments i la vida d’aquests animals durant l’any. “Sabem que a la primavera s’acosten fins al mar d’Itàlia per aconseguir menjar però la resta de mesos no se sap què fan”, ha destacat Gonzàlez.

(Vés a l’article sencer…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *