Albiren tres balenes a 500 metres del Cap de Creus

Els tres rorquals comuns nedant a 500 metres del Cap de Creus / PROJECTE NINAM

Els tres rorquals comuns nedant a 500 metres del Cap de Creus / PROJECTE NINAM

Els experts del Projecte NINAM destaquen que mai s’havien vist tres exemplars alimentant-se en aquesta zona durant la tardor.

Els membres del Projecte NINAM van emportar-se una grata sorpresa aquest dissabte mentre feien una de les tradicionals campanyes d’observació de cetacis. A uns 500 metres del Cap de Creus van albirar tres rorquals comuns que estaven alimentant-se en aquesta zona. Aquestes balenes són el segon animal més gran de tot el món –fa entre 22 i 25 metres– i es calcula que viuen uns 2.000 exemplars a tot el mar Mediterrani. “És un albirament excepcional perquè mai abans s’havien vist tres exemplars tant a prop de la costa i durant la tardor”, ha destacat una membre de l’entitat, Gemma Gonzàlez. Des de la plataforma d’estudi ressalten que hi ha un gran desconeixement del cicle biològic d’aquesta espècie.

“És excepcional, els últims anys havíem notat una baixada del nombre de visites d’aquestes balenes a la Costa Brava però aquest albirament és una bona notícia”, ha ressaltat Gonzàlez. Segons la membre de la plataforma d’estudi de cetacis, hi ha un gran desconeixement sobre els moviments i la vida d’aquests animals durant l’any. “Sabem que a la primavera s’acosten fins al mar d’Itàlia per aconseguir menjar però la resta de mesos no se sap què fan”, ha destacat Gonzàlez.

(Vés a l’article sencer…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *