El consum de cànnabis a l’adolescència pot perjudicar la intel·ligència

La marihuana pot perjudicar la intel·ligència, disminuint la capacitat d’atenció i de memòria, si es consumeix abans dels 18 anys, segons un estudi publicat a la revista “Proceedings of the National Academy of Sciences” (PNAS).

Aquesta investigació, realitzada durant anys per un equip internacional de científics entre més de 1.000 joves neozelandesos, ha detecta que aquells que van començar a fumar marihuana en l’adolescència i van continuar consumint-ne van tenir, en efecte, una disminució en el seu coeficient intel·lectual. La reducció va ser de vuit punts a l’hora de comparar el coeficient de cada participant als 13 i als 38 anys i, segons Madeline Meier, de la Universitat de Duke i investigadora principal del projecte. Deixar de consumir aquesta droga no sembla que reverteixi els efectes.

‘La clau està en l’edat a la qual es comença a consumir en relació a l’etapa de desenvolupament del cervell’, explica Meier, ja que els que no van consumir marihuana fins a l’edat adulta -quan ja està format del tot el cervell- no van mostrar aquest descens en les seves facultats’. L’experta explica que abans dels 18 anys el cervell s’està desenvolupant i pot ser més vulnerable als danys que provoquen les drogues, de manera que la marihuana, en aquest cas, també té un efecte en els jovea: “La marihuana no és inofensiva, especialment per als adolescents”, adverteix Meier.

(Llegeix l’article sencer…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *