El consum de cànnabis a l’adolescència pot perjudicar la intel·ligència

La marihuana pot perjudicar la intel·ligència, disminuint la capacitat d’atenció i de memòria, si es consumeix abans dels 18 anys, segons un estudi publicat a la revista “Proceedings of the National Academy of Sciences” (PNAS).

Aquesta investigació, realitzada durant anys per un equip internacional de científics entre més de 1.000 joves neozelandesos, ha detecta que aquells que van començar a fumar marihuana en l’adolescència i van continuar consumint-ne van tenir, en efecte, una disminució en el seu coeficient intel·lectual. La reducció va ser de vuit punts a l’hora de comparar el coeficient de cada participant als 13 i als 38 anys i, segons Madeline Meier, de la Universitat de Duke i investigadora principal del projecte. Deixar de consumir aquesta droga no sembla que reverteixi els efectes.

‘La clau està en l’edat a la qual es comença a consumir en relació a l’etapa de desenvolupament del cervell’, explica Meier, ja que els que no van consumir marihuana fins a l’edat adulta -quan ja està format del tot el cervell- no van mostrar aquest descens en les seves facultats’. L’experta explica que abans dels 18 anys el cervell s’està desenvolupant i pot ser més vulnerable als danys que provoquen les drogues, de manera que la marihuana, en aquest cas, també té un efecte en els jovea: “La marihuana no és inofensiva, especialment per als adolescents”, adverteix Meier.

(Llegeix l’article sencer…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *