El virus del papil·loma humà causa un de cada quatre càncers de gola de l’estat espanyol

El virus del papil·loma humà causa el 25% dels càncers de gola

El virus del papil·loma humà causa el 25% dels càncers de gola

Es tracta de dos treballs, un d’espanyol fet a Madrid per diversos hospitals entre el 2000 i el 2009, i un altre de danès, que constaten la presència del virus del papil·loma en 1 de cada 4 casos de càncers de boca o de gola. A més, s’ha detectat que els tumors amb aquest origen responen més bé a la ràdioteràpia que els causats, per exemple, pel consum d’alcohol o tabac.

La presidenta del comitè científic del congrés, en què participen més de 5.000 experts de 50 països, és la doctora Núria Jornet.

Jornet explica que “hem vist que un de cada quatre pacients que s’havien tractat estaven infectats pel papil·loma humà i que aquests pacients havien respost bé a les radiacions. Això són bones notícies perquè es podria repensar la pauta de tractament i podríem tenir el mateix control de la malaltia reduint, probablement, les dosis i, per tant, disminuint la toxicitat“.

El virus del papil·loma humà es relaciona principalment amb els càncers de coll uterí i d’anus, però les investigacions del últims 4 anys apunten que, transmès per via sexual oral, també té incidència en els tumor d’orofaringe.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Ciències per al món contemporani i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *