Catalunya, paradís dels transgènics

El 25% de la superfície de conreu de transgènics de la Unió Europea es concentra a Catalunya. Tot i que n’hi ha algun altre d’autoritzat, com la patata Amflora, l’únic conreu massiu d’Europa és el blat de moro Mon 810 de Monsanto, que està modificat genèticament per resistir la plaga del barrinador, una plaga molt agressiva a Catalunya i a l’Aragó. Aquesta circumstància n’explica la concentració.

Els Vint-i-set continuen sense acordar una regulació clara sobre el conreu de transgènics. Fa dues dècades que Brussel·les intenta legislar en la matèria, però les profundes divergències entre els estats membres fan molt complicat avançar. Mentre que la importació i el comerç de transgènics no suposa tants problemes -la llista de productes autoritzats és llarga-, el cultiu en territori europeu compta amb un bon nombre d’estats membres detractors.

(Vés a l’article sencer…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en Biologia, Ciències per al món contemporani. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *