Un llevat seleccionat per la URV causa furor a tot el món

S’anomena Clos i és un microorganisme unicel·lular. La seva funció en el procés de vinificació és la de transformar els sucres del most en alcohol i permetre que el procés de fermentació sigui l’adequat per fer un bon brou. Serveix per blancs o negres, encara que procedint del Priorat «potser produeix millors característiques en vins amb cos i d’alta graduació», explica Albert Mas, Catedràtic de la URV i doctor en Biologia.

Clos, el nom del llevat patentada, es va aïllar fa ja més d’una dècada fruit d’un projecte del Departament de Bioquímica i Biotecnologia. L’empresa Lallemand va demanar a la Universitat Rovira i Virgili (URV) la realització d’un estudi ecològic al Priorat per aïllar llevats -aquests microorganismes estan a tot arreu, però no tots són adequats per a la fermentació vinícola- i seleccionar aquelles que puguin fermentar millor els vins.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en Biologia, Ciències per al món contemporani. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *