El forat de la capa d’ozó sobre el pol Nord ja és tan gran com 5 vegades Alemanya

El fred extrem que fa al pol Sud és un factor determinant perquè el forat de la capa d’ozó en aquella zona sigui més gros que l’altre gran forat, el que hi ha al pol Nord. Tot i això, aquesta situació ha canviat. Actualment, i després d’un hivern més fred de l’habitual a la zona àrtica, el forat de la capa d’ozó ha augmentat la seva mida. Concretament, ja és com 5 vegades Alemanya, però aquest no és l’únic problema.

Durant uns dies de fred extrem, aquest forat en la nostra capa protectora natural d’ozó es va desplaçar i va situar-se a sobre de regions poblades de Rússia, Europa de l’Est i Mongòlia. Aquest fet és especialment perjudicial si coneixem les conseqüències que això pot provocar en la salut de les persones. L’absència de capa d’ozó, o el seu debilitament, fa que hi hagi una major entrada de rajos ultraviolats a l’atmosfera, cosa que pot provocar càncer a la pell o cataractes. D’altra banda, aquest rajos ultraviolats també poden danyar seriosament la vegetació i els animals.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *