Els científics desxifren els enigmes del ‘genoma fosc’

1300123512920Hi ha un desconegut a l’ADN. Els gens, que es consideren les instruccions de funcionament de l’organisme, només representen el 5% de l’ADN humà. Del 95% restant no se’n sap gairebé res. No obstant, els científics estan descobrint que aquest mal anomenat ADN brossa juga un paper en moltes de les característiques d’un ésser viu.La setmana passada es va fer públic el primer compost (l’enoxacina) que inhibeix el creixement d’un tumor (en cèl·lules i en ratolins) actuant sobre aquest genoma fosc. El descobriment es deu a l’equip de Manel Esteller, director del programa d’epigenètica i biologia del càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell).(continua llegint…)

Aquest article s'ha publicat dins de Biologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *