Desapareguts 9.500 habitants d’un poble del nord del Japó

Equips de rescat auxilien els afectats pel tsunami

Equips de rescat auxilien els afectats pel tsunami

Les dimensions de la destrucció causada pel terratrèmol del Japó van augmentant a mesura que passen les hores. Ja hi ha almenys 1.700 morts o desapareguts i més de 300.000 evacuats, segons els mitjans locals. A més, 9.500 persones d’un poble sencer estan encara sense localitzar. És la població de Minami Sanriku, a la província de Miyagi. No se sap res de la meitat dels habitants del poble.

L’últim còmput oficial de víctimes pel terratrèmol de divendres de 8,9 i el tsunami posterior, parla de 620 morts i 650 desapareguts. Les tropes militars han trobat avui 400 cadàvers més a la zona de Rikuzentakata, segons informa la cadena britànica BBC.

Les rèpliques del terratrèmol –el més greu ocorregut mai al Japó– i el risc derivat dels alts nivells de radiació nuclear eleven ja a 210.000 les persones evacuades en cinc departaments del país, inclosos els d’Iwate i Fukushima.

En aquesta última ciutat és on aquest matí s’ha registrat un nou tremolor i l’explosió en una central nuclear on hi hauria diversos ferits.

(la notícia sencera)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *