Un volcà escup blocs de pedra de fins a 20 metres de diàmetre i provoca evacuacions a l’Equador

El volcà Tungurahua, a l'Equador, ha tornat a entrar en erupció. (Foto: EFE)

El volcà Tungurahua, a l'Equador, ha tornat a entrar en erupció. (Foto: EFE)

A la serralada dels Andes, a l’Equador, el volcà Tungurahua ha tornat a entrar en erupció. Ara escup blocs de lava i pedra que, segons els experts, fan entre 10 i 20 metres de diàmetre. Tot i això, no ha causat víctimes. Les autoritats han ordenat l’evacuació de les poblacions properes cap a zones més segures. Els habitants de la població turística de Baños de Agua Santa ja estan avesats a conviure amb el volcà, un dels vuit actius que hi ha a l’Equador. I és que va reprendre l’activitat fa onze anys.

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *