La Unió Europea prohibeix produir i comercialitzar biberons amb bisfenol A

Al mercat hi ha biberons que no porten bisfenol A.

Al mercat hi ha biberons que no porten bisfenol A.

La Unió Europea ha prohibit produir i comercialitzar biberons que continguin bisfenol A. La decisió ha estat adoptada per majoria qualificada pel Comitè Permanent de la Cadena Alimentària i de Sanitat Animal sobre la base d’una directiva de la Comissió Europea. L’executiu comunitari entén que hi ha una incertesa sobre si el producte pot causar el desenvolupament de tumors.

La decisió de la UE arriba després de mesos de discussió entre l’executiu comunitari, l’Agència de Seguretat Alimentària Europea, els estats membres i la indústria del sector. La prohibició reconeix la incertesa al voltant del bisfenol A per les repercussions que pot tenir en la resposta immune o el desenvolupament de tumors.

El comissari de Salut i Consum, John Dalli, ha assegurat que el veto és “una bona notícia per als consumidors europeus”.

El veto a la fabricació entrarà en vigor l’1 de març del 2011 i se’n prohibirà la distribució i importació a partir del mes de juny.

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Química i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *