El canvi climàtic suposarà la desaparició parcial dels boscos de la Península d’aquí a 50 anys

boscosLa Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha dissenyat un atles virtual que preveu que el canvi climàtic provocarà la desaparició parcial dels boscos de la península ibèrica en els propers 50 anys. L’atles analitza la realitat actual de la distribució llenyosa en el territori de la península ibèrica i extrapola l’evolució prevista per al període entre 2050 i 2080. La previsió s’ha realitzat partint dels mapes disponibles corresponents als anys entre 1950 i 1990, utilitzant les referències climàtiques ibèriques i l’inventari forestal estatal, per determinar els espais ocupats per boscos.
Aplicant una metodologia del Hadley Center, un centre de referència internacional sobre el canvi climàtic, l’equip de la UAB ha calculat que les pluges es reduiran uns 100 mil·lilitres per any, la temperatura pujarà 4,5º C de mitjana i també ha fet una previsió aproximada d’alliberament de diòxid de carboni. D’aquesta manera, moltes de les espècies de tipologia eurosiberiana i europea es veurien més afectades, amb una pèrdua d’idoneïtat als territoris on actualment es troben i es concentrarien al Pirineu.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Física, Geologia, Química i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *