Una nova vacuna contra la poliomielitis millora la protecció als últims països endèmics

Una nova vacuna contra les dues principals soques de poliomielitis, la 1 i la 3, ha ofert resultats molt satisfactoris en les proves efectuades a Nigèria i l’Índia, dos dels quatre països on la malaltia encara és endèmica, segons han informat científics de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en un article de la revista The Lancet. Els experts de l’OMS diuen que la vacuna, anomenada bOPV, genera una “resposta immune significativament més important” que les actuals vacunes triple i monovalents.Segons Roland Sutter, científic de l’OMS, els nens de les zones amb alt risc poden ser immunitzats contra les dues soques amb una sola vacuna oral. “Ens podria portar a l’última etapa d’eradicació de la pòlio”, afegeix. La poliomielitis no té cura, però es pot prevenir, insisteix l’OMS: “La vacuna contra la poliomielitis, administrada de forma repetida, confereix als nens una protecció de per vida”. (continua llegint l’article…)

Aquest article s'ha publicat dins de Biologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *