Hawking descarta la idea d’un déu creador de l’univers

El físic britànic Stephen Hawking afirma en un nou llibre que la física moderna exclou la possibilitat que Déu creés l’univers. Hawking afirma que de la mateixa manera que Charles Darwin va eliminar la necessitat d’un creador en el camp de la biologia, les noves teories científiques no deixen lloc al paper d’un creador de l’univers. A “The Grand Design”, el científic sosté que el “big bang”, la gran explosió que va donar origen al món, va ser una conseqüència inevitable de les lleis de la física. D’aquesta manera, renuncia a les opinions que anteriorment va expressar a la seva obra “Una breu història del temps”, en què suggeria que no hi havia incompatibilitat entre l’existència d’un déu creador i la comprensió científica de l’univers.

Hawking descarta la possibilitat d’un déu creador de l’univers en el seu nou llibre, “The Grand Design”, del qual el diari “The Times” ha ofert alguns extractes. En aquesta obra, el físic britànic rebutja la hipòtesi d’Isaac Newton segons la qual l’univers no pot haver sorgit del caos gràcies exclusivament a les lleis de la naturalesa, sinó que Déu hi va haver d’intervenir.

Prèviament, al seu llibre “Una breu història del temps”, publicat el 1988 i convertit ràpidament en un èxit de vendes, Hawking havia escrit que si s’arribés a descobrir una teoria completa per explicar l’origen de l’univers “seria el triomf definitiu de la raó humana, perquè aleshores coneixeríem la ment de Déu”.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències per al món contemporani, Física i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Hawking descarta la idea d’un déu creador de l’univers

  1. bfalco diu:

    Sembla que Stephen Hawking finalitza la partida entre ciència i religió!!!! Serà cert? I les proves experimentals?
    Un article molt interessant sobre la història de la ciència:
    http://www.publico.es/ciencias/335042/ciencia/contra/fe/religion

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *