La singularitat dels vins del Priorat té l’origen en la composició del subsòl

vinyesUn estudi portat a terme a les terres del Priorat ha demostrat que la riquesa vitivinícola de la zona deu gran part de la seva singularitat a la composició del subsòl de la comarca. L’anàlisi de la qualitat del sòl s’ha fet a través de setanta prospeccions en els terrenys on hi ha les vinyes, entre 80 i 800 metres de cota. Un tret fonamental d’aquest subsòl és la llicorella, una pissarra que s’ha assentat al terreny al llarg de milers d’anys i que és part essencial en l’especialització dels vins.

Durant el període estiuenc, el sol i les propietats del terreny són les ideals per a l’obtenció de vins de qualitat. Tot i que els vins s’elaboren igual, el gust que tindran finalment és molt diferent. El motiu el trobem al subsòl, on els diferents tipus de llicorella matisaran el gust final del vi, propiciant un ric ventall de sabors i colors. L’estudi del sòl que s’ha fet al Priorat servirà per tenir un mapa de les característiques del terreny, una eina que anirà molt bé als elaboradors de vi de finca, que busquen un segell personalitzat dins de la mateixa denominació d’origen.

(Article complert)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Geologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *