Nova tècnica per aprofitar el sol

ITALY-SOLAR-ARCHIMEDEDimecres es va inaugurar a Priolo Gargallo (Siracusa, Sicília) la central solar Archimede, la primera en el món en què s’utilitza la tecnologia de sal fosa per conduir la calor. La central té una potència de 5Mw i es basa en un conjunt de miralls parabòlics que concentrar els raigs del sol en unes canonades que contenen sal en forma líquida on s’acumula l’escalfor que després alimenta un generador de vapor.

(més informació aquí, aquí i aquí)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Física, Geologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *