Acuamed comença els treballs per aïllar els fangs contaminats del pantà de Flix

Les obres de descontaminació del pantà de Flix ja han començat. Gairebé dos anys després de la seua adjudicació per 223,3 milions d’euros a l’empresa FCC, la constructora ha començat els treballs per aïllar els fangs contaminats que des de fa dècades s’acumulen sota l’embassament, fruit dels abocaments de l’empresa Ercros. Concretament, han començat a fer proves per instal·lar les primeres planxes que han de servir per construir un doble mur de 1.300 metres de longitud. La previsió és que els fangs contaminats amb residus químics i radioactius estiguen encerclats d’aquí a set mesos. L’alcalde de Flix, Òscar Bosch (PSC), es mostrava satisfet. «Sembla que s’estan complint els terminis», va afirmar, però va demanar més informació de la societat estatal Acuamed.

Ja fa mesos que les màquines treballen a l’embassament de Flix, però fins ara tots els treballs que s’havien dut a terme eren treballs previs, com ara la construcció d’un moll d’accés a l’embassament. Aquesta setmana han començat els treballs reals de descontaminació, dos anys després que la societat estatal Acuamed adjudiqués l’obra. Així, els últims dies FCC ha dut a terme les proves per instal·lar les planxes que s’utilitzaran per construir el mur que aïllarà els fangs contaminats al llit de l’embassament. Concretament, han clavat i desenclavat a una profunditat d’entre 15 i 20 metres les planxes per comprovar la profunditat de la roca i la setmana vinent començaran a construir el mur. Les planxes són d’acer, fan 20 metres d’altura i sobresortiran un metre i mig de la superfície de l’embassament. Per assegurar la seua estabilitat i evitar clavar-les directament a la llera, s’està col·locant una base de pedra al fons.

(Continua llegint la notícia…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia, Química i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *