Alerta per “tsunami local” a Banda Aceh després de registrar-se un sisme de 7,4 d’intensitat

El servei geològic nord-americà ha indicat que el tsunami no arribarà a la mateixa extensió que les devastadores onades gegants causades pel terratrèmol de l’oceà Índic de 9,1 graus registrat el 2004.

Les autoritats geològiques indonèsies i nord-americanes han emès una alerta per “tsunami local” que podria afectar la població indonèsia de Banda Aceh (Sumatra) després d’un sisme de magnitud preliminar 7,4 graus d’intensitat a 225 quilòmetres al sud-sud-est de la costa.

De moment no es té constància visual del tsunami ni de víctimes o danys materials pel sisme (detectat a les 07.59 h. d’aquest matí). Tot i això, el terratrèmol “s’ha percebut amb molta intensitat”, segons un responsable de l’oficina de control de sismes de l’agència meteorològica indonèsia.

Per la seva banda, el servei geològic nord-americà (USGS) ha indicat que el tsunami no arribarà a la mateixa extensió que les devastadores onades gegants causades pel terratrèmol de l’oceà Índic de 9,1 graus registrat el 2004 i que va deixar més de 170.000 morts només a Banda Aceh.

Continua llegint la notícia…

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i X/Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO), i també a Bluesky (@rfranklinbloc.bsky.social i @geologia4teso.bsky.social). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *