Philémon et Baucis de Charles Gounod

Charles Gounod (París, 1818 – Saint-Cloud, Illa de França, 1893) fou un compositor, director i organista francès. Tot i ser principalment conegut per l’òpera Faust i per un Ave Maria que va ser escrit com a contrapunt per al primer preludi de El Clavecí ben Temprat de J.S.Bach, va compondre en pràcticament tots els gèneres de l’època, tant profans com religiosos. Va ser un dels compositors més prolífics i importants de la segona meitat del segle XIX.

Charles Gounod va fer una obra relacionada amb el mite ovidià dels dos vellets hospitalaris tot i ser pobres, Filèmon i Baucis. La seva òpera Philémon et Baucis  en tres actes tenia libret de Jules Barbier i Michel Carré. Es basa en els relats de Baucis i Filèmon tal com la relata La Fontaine (derivada al seu cop del Llibre VIII de Les Metamorfosis d’Ovidi i que nosaltres hem llegit a Narracions de mites clàssics). Es va estrenar en el theatre Lyrique de Paris el 18 de Febrer de 1860 degut a la situació política en 1859.

La decadència dels romans de Thomas Couture, que va inspirar l’escena per fer el segon acte afegit. Obra situada al museu del Louvre (França)

Carlos Garcia 4 ESO Llatí

Aquest article s'ha publicat dins de General, Procedite i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *