Romanticisme

Moviment artístic, literari i espiritual que, durant el segle XIX, s’estengué per tot Europa i es caracteritzà per la reacció contra el rigor del classicisme i per la defensa del sentiment sobre la raó i de la llibertat de l’individu enfront de la societat.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ecz57PF93rE[/youtube]
Les formes musicals que s’utilitzen en aquest moviment és sobretot la simfonia. La simfonia és un obra interpretada per orquestra i, majoritàriament es divideixen en tres moviments: un moviment lent, un moviment amb ritme ternari i un altre moviment ràpid.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_AAGQja7vsk[/youtube]
És una època en què es canvien les temàtiques,  s’abandonen (redueixen la quantitat, però ja no és tan freqüent) els cants litúrgics i la mitologia. Comencen a aparèixer els ballets.
Les orquestres s’amplien amb molts instruments nous, com el saxòfon, la tuba i el contrafagot, en els instruments de vent; s’utilitza molt l’arpa, en els instruments de corda i es dóna molta importància als instruments de percussió com per exemple a les timbales.
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *