Romanticisme

Moviment artístic, literari i espiritual que, durant el segle XIX, s’estengué per tot Europa i es caracteritzà per la reacció contra el rigor del classicisme i per la defensa del sentiment sobre la raó i de la llibertat de l’individu enfront de la societat.
Imatge de previsualització de YouTube
Les formes musicals que s’utilitzen en aquest moviment és sobretot la simfonia. La simfonia és un obra interpretada per orquestra i, majoritàriament es divideixen en tres moviments: un moviment lent, un moviment amb ritme ternari i un altre moviment ràpid.
Imatge de previsualització de YouTube
És una època en què es canvien les temàtiques,  s’abandonen (redueixen la quantitat, però ja no és tan freqüent) els cants litúrgics i la mitologia. Comencen a aparèixer els ballets.
Les orquestres s’amplien amb molts instruments nous, com el saxòfon, la tuba i el contrafagot, en els instruments de vent; s’utilitza molt l’arpa, en els instruments de corda i es dóna molta importància als instruments de percussió com per exemple a les timbales.
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *