CANTICUM

Una cançó o passatge bíblic d’un llibre de la Bíblia diferent del Llibre dels Sants; de vegades també el “Te deum”. Els càntics juguen un antic i important paper en les litúrgies de les esglésies cristianes tant orientals com occidentals. En el ritual romà es canten tres càntics del Nou Testament, “Benedictus Dominus Deus Israel”, “Magnificat” i “Nunc dimittis”, a Laudes, Vísperes i Completes, despectivament. En el ritural anglicà, el primer es canta en l’Oració Matutina (morning prayer) i els dos últims en l’Oració Vespertina (evening prayer). Els Laudes del ritual romà inclouen a més a més un càntic diferent del Vell Testament per cada dia de la setmana. Aquests es canten amb antifones del mateix model que els quatre salms amb els que estan associats a aquesta hora i inclouen el Càntic dels Tres Joves, el càntic d’Isaies, el càntic de Ezequies,, el càntic d’Anna,  el càntic de Habacuc i els dos càntics de Moisés. En els Maitins també es canten càntics.

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *