ANTIPHONALE, ANTIPHONARIUM, ANTIPHONARIUS

El llibre litúrgic dels rituals cristians d’Occident que conté els cants per l’Ofici i, per tant, les antífones, els responsoris i altres tipus de cant. El llibre comparable per la Missa és el gradual. Algunes de les accepcions més antigues dels termes llatins, tot i això que comencen en el segle XVIII i sín anteriors per tant al desenvolupament de la notació musical, fan referència a llibres que contenen els textos de cants antifonals tant per la Missa com per l’Ofici, i en alguns casos a llibres que contenen els textos de cants només per la Missa.

 

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *