ALMA REDEMPTORIS MATER

(Mare Nutrícia del Redemptor) Una de les quatre antífones de la Santíssima Verge Maria. Atribuïda originalment a Hermannus Contractus (m.1054), en la pràctica moderna es canta en les Completes  des del Advent fins a la Purificació (2 de febrer). La més florida de los dues melodies conservades en els llibres de cant modern es van utilitzar polifònicament en nombroses ocasions a partir del segle XIII (en els MSS de Montpellier, Bamberg i Las Huelgas), especialment en els segles XV i XVI (amb obres de Dufay, Dunstable, Obrecht, Ockeghem, Josquin, Palestrina i Victòria), i va servir a si mateix de material per algunes misses polifòniques del Renaixement (de Power, Mouton i Victòria)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jxNOvhe1r_4[/youtube]

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *