AGNUS DEI

(Anyell de Déu) La cinquena secció de l’ordinari de la missa romana, la qual forma consisteix en tres aclamacions, cada una de les quals s’inicia amb Agnus Dei i presa de Joan 1:29. Es va incorporar aparentment a la Missa a finals del segle VII com un cant associat amb el moment que es parteix el pa de l’eucaristia. Durant l’Edat Mitjana es van composar nombroses melodies per l’Agnus Dei i la seva forma (incloses també en un principi les aclamacions) era molt divers. Com el Kyrie apareix en les fons medievals amb textos que generalment es pensava que eren edicions o elaboracions del text oficial rebut, tot i que la prioritat de l’últim és objecte d’algunes discussions. L’Agnus Dei s’ha utilitzat profusament, encara que no està prescrit en el servei anglicà de la Sagrada Comunió.

Imatge de previsualització de YouTube

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *