AGNUS DEI

(Anyell de Déu) La cinquena secció de l’ordinari de la missa romana, la qual forma consisteix en tres aclamacions, cada una de les quals s’inicia amb Agnus Dei i presa de Joan 1:29. Es va incorporar aparentment a la Missa a finals del segle VII com un cant associat amb el moment que es parteix el pa de l’eucaristia. Durant l’Edat Mitjana es van composar nombroses melodies per l’Agnus Dei i la seva forma (incloses també en un principi les aclamacions) era molt divers. Com el Kyrie apareix en les fons medievals amb textos que generalment es pensava que eren edicions o elaboracions del text oficial rebut, tot i que la prioritat de l’últim és objecte d’algunes discussions. L’Agnus Dei s’ha utilitzat profusament, encara que no està prescrit en el servei anglicà de la Sagrada Comunió.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KkObnNQCMtM[/youtube]

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *