El passat 18 de desembre, el CFA La Llagosta, tanca el primer trimestre del curs 2023-24 amb un esdeveniment cultural de gran rellevància, una altra mostra molt important del nostre compromís amb la defensa i promoció de la cultura.

 

Aquesta conferència ha pogut celebrar-se gràcies a l’organització i gestió del Cercle literari “Resistència Literària” de La Llagosta, ha acollit  una personalitat excepcional, repetidament premiada, l’àmbit d’actuació del qual és d’immediata actualitat: el conflicte bèl·lic entre Israel i Hamas. 

 

Aquest personatge ha estat el Tomàs Alcoverro (n.1940), corresponsal de guerra de La Vanguardia des de 1970 a l’àrea de l’Orient Mitjà, i que va viure directament el mateix conflicte, entre d’altres, des d’aleshores.

 

Amb més de 8.000 cròniques sobre els diferents conflictes a l’Orient Mitjà, Alcoverro ens ha donat claus inèdites adquirides de primera mà per poder comprendre millor i en més profunditat l’esmentat conflicte armat, acompanyada d’una presentació molt interessant. 

 

A la taula de conferenciants, l’han acompanyat la Mayte Bonilla, del cercle literari “Resistència Literària” de La Llagosta, i el nostre director del CFA La Llagosta, l’Abel Lacruz, i com a públic, alumnat i professorat del CFA, periodistes locals, així com convidats/des del cercle.

 

Un cop finalitzada, el públic assistent ha pogut conversar i preguntar els seus dubtes al Sr. Alcoverro, per a posteriorment poder gaudir in situ de la venta i firma de llibres del conferenciant, i que ha resultat de gran popularitat entre els/les assistents/es.

 

Ha estat una experiència única, amb una figura determinant del periodisme internacional, i esperem poder tornar a acollir-lo per tal de seguir estar informats amb un testimoni de primera mà. 

 

Per últim, aprofitem per agrair de nou al Cercle literari “Resistència Literària” de La Llagosta per poder fer-ho possible.

 

A reveure, Sr. Alcoverro!