El passat dijous 20 d’abril, el CFA La Llagosta es va convertir de nou en l’epicentre cultural del nostre estimat poble. El famós i fantàstic escriptor Pasqual Alapont, autor d’obres tan rellevants -principalment infantils i juvenils-, tal com: Mitjacua i la sargantana del mar i L’ovella negra, recent arribat des de terres valencianes, va delectar-nos durant un inoblidable vespre amb una tertúlia literària que versava principalment sobre dues de les seves obres mestres: L’infern de Marta i És complicat, que van llegir-se a diferents nivells que impartim al nostre centre.

L’infern de Marta i És complicat tracten sobre la violència de gènere, un tema delicat, la lluita contra el qual, el CFA La Llagosta aborda mitjançant una àmplia i integradora política coeducativa.

La primera, L’infern de Marta, Premi Protagonista Jove 2003, tracta sobre com una noia s’enamora de la persona equivocada i com pot sortir d’aquesta relació enverinada i plena de maltractament, i quant d’important pot ser l’amistat per a aconseguir-ho.

La segona obra, És complicat, ens exposa a l’esmentada violència, des del punt de vista d’un nen de set anys, que veu auqesta trista situació en els seus pares.

La vespertina tertúlia va amenitzar les ments de l’alumnat assistent, que amb gran goig va rebre i escoltar al prestigiós autor valencià, que va obrir els cors d’aquest cap a l’inigualable món de la literatura. A més, es van visionar també vídeos sobre diverses adaptacions teatrals de les seves obres de teatre.

Va ser una grata experiència i un bon record i, per tant, esperem, tant l’alumnat com el professorat, tornar-lo a rebre a les nostres aules.

 

 

 

 

 

 

 

Activitat promocionada per