El passat 20 d’octubre, l’alumnat del CFA La Llagosta va gaudir de la visita i la poesia de la inigualable Llucia Palliser, poetessa menorquina, pionera de la poesia femenina de la Lluna.

Amb una fusió de recital de poesia pròpia, anècdotes de la seva vida i la resposta a les incessants preguntes d’un alumnat encantat per la lírica, la nostra convidada va captivar les nostres ments i els nostres cors.

Com diria l’Esther, professora nostra i promotora de l’acte: “La poesia és un estil que sempre els fa por, els fa sentir insegurs perquè no saben si ho interpreten bé o malament, si fan el ridícul o no. Amb el seu llibre hem trencat aquesta paret i han gaudit treballant-la a classe i durant l’acte. La Llucia també ha treballat en favor de trencar aquests prejudicis, els ha donat seguretat i ha reforçat la nostra tasca. 

També hem normalitzat una mica més la llengua. Els alumnes han pogut constatar que la nostra comunitat lingüística va més enllà de Catalunya i que el català de Menorca s’entén, malgrat algunes petites diferències.

Hem fet una amiga!”.

Després de l’acte, mentre ens acomiadàvem i la Llucia signava llibres, els alumnes van demanar de fer el viatge de final de curs a Menorca! A la Llucia no li va caldre que li diguessin dues vegades: “Sí, sí, tots cap a Menorca!”. 

Com diria na Llucia: hem xalat de valent!

Com a comiat, voldríem agrair a la responsable del programa “Lletres compartides” per haver possibilitat aquest esdeveniment i a la nostra companya l’Esther per haver-ho gestionat, i sobretot, a la Llucia, per haver-nos visitat i fer-nos gaudir intel·lectualment.