Hèrcules de Brett Ratner (2014)

FITXA TÈCNICA

ARGUMENT

Hèrcules, com tots els herois grecs, és un semidéu. Després de realitzar els terribles dotze treballs que li van ser imposats i després de perdre la seva família, decideix girar l’esquena als déus i trobar consol en la recerca d’aventures. Gràcies a les seves aventures, ha trobat homes afins que s’han unit a ell, ja que comparteixen el seu amor pel combat i no tenen por de la presència constant de la mort en les seves vides. El rei de Tràcia pretén que aquests homes formin un exèrcit invencible.

TRÀILER

CRÍTICA

La pel·lícula comença recordant la llegendària història d’Hèrcules, des del seu naixement com el fill del déu Zeus i la mortal Alcmena fins a la realització dels dotze treballs, que no s’expliquen bé, com per exemple el treball de L’hidra de Lerna, es veu una seqüència en què ell la mata però no surt ni que de cada cap tallat en surtin dos més, ni com la mata realment.

Però en el film després de la mort de la seva dona i els seus fills el nostre heroi viu turmentat i viatja per les terres de Grècia oferint els seus serveis al millor postor. Pel camí ha reclutat una banda de lleials i ferotges mercenaris (Autolico d’Esparta, Tideo de Tebas(la ciutat dels morts), Atalanta d’Escitia, Ancialao d’Argos famós vident, Oleu d’Atenes) cadascun especialitzat en l’ús d’unes armes determinades. La fama d’heroi del poble que té Hèrcules atraurà l’atenció del rei de Tràcia, que per mitjà de la seva atractiva filla sol·licitarà l’ajuda de l’heroi per posar fi a la guerra que viu el seu país i vèncer el malvat Rhesus. ¿La recompensa? El seu pes en or.

A partir d’aquest moment la pel·lícula es desenvolupa pels trets característics del gènere al qual pertany, surten batalles èpiques, alguna derrota, entrenament de l’exèrcit, presentació dels personatges, i flash-backs explicatius (mort de la seva família).

Aspectes que m’han sorprès bastant i majoritàriament de forma positiva, primer de tot la quantitat de personatges famosos en la nostra actualitat que surten en el film, com la mateixa dona d’Hèrcules la famosa model Irina Shayk, una altra model bastant coneguda com Barbara Palvin, i també la quantitat d’actors famosos com Joseph Finnes, el mateix Hèrcules que és el famós actor Dwayne Johnson més conegut com “La Roca”, Ian McShane, John hurt conegut a part de per la seva gran trajectòria cinematogràfica pel seu paper com a Ollivander a la saga Harry Potter. Opino que tot aquest repertori és només una estratègia publicitària per a primer donar més bon catxe a la pel·lícula, i fer-ne més publicitat d’aquesta.

Un altre aspecte que m’ha sorprès és el gir que el director dóna a la pel·lícula que en comptes de centrar-s he en els dotze treballs que tot i així no els deixa de banda, se centra més en el després d’aquests i sobretot en el turment que continua sentint l’heroi pel seu assassinat.

També, com al llarg de la pel·lícula es dóna la imatge que Hèrcules és realment un mercenari (i per això s’enfronta l’aventura que ens relata el film), la seva banda el ven al poble grec com un heroi immortal incapaç de ser vençut per ningú, sobretot el seu cosí qui narra a la gent els dotze treballs que va haver de portar a terme. Fins i tot el mateix heroi en un moment de la pel·lícula ho diu: “Solo soy un simple mercenario que lucha a cambio de oro.”

Cal destacar un llenguatge bastant senzill i informal que consta de paraules en diàlegs entre els personatges, com tio, mi niño, etc.” 

Per últim dir que la pel·lícula ha superat les meves expectatives, ja que penso que aquest enfocament diferent dóna uns aires nous a la història d’aquest heroi, no obstant això, no la recomano a la gent que vulgui saber realment els treballs que va dur a terme, ja que com he dit abans aquest film no se centra en això.

 • L’heu vista, si ho heu fet, digueu què us ha semblat?
 • Què en sabeu dels 12 treballs que va haver de fer Hèrcules?
 • Per què se’l considera un semidéu? Quina característica física té?
 • Què sabeu de l’exèrcit grec?
 • Creieu que realment era un mercenari?

Alexia Álvarez Pàmies

Primer de Batxillerat  Humanístic

3 comentaris a “Hèrcules de Brett Ratner (2014)

 1. Aquesta pel·lícula si la he vist, i quan vaig anar a veure-la al cine, vaig anar amb unes expectatives diferents del que després vaig veure. Jo pensava que la pel·lícula tractaria de com Hércules complia els seus dotze treballs (El lleó de Nemea, el toro de Creta,etc) però aquesta tracta de que Hércules és en realitat una especie de líder d’una banda de mercenaris que lluiten a canvi d’or, i que totes questes aventures són invencions d’ells per donar-li una bona reputació com a semidéu, i que en la historia que es narra en la pel·lícula entrena a un exercit segons ell, invencible. Em va agradar bastant per les batalles però no va ser el que m’esperava.

  El que sé dels treballs d’aquest heroi és que els fa en nom d’Euristeu, ja que en un atac de bogeria provocat per la deessa Hera va matar tant als seus fills com als d’Euristeu. En aquests treballs ha de matar besties com l’Hidra de Lerna, capturar-les com en el cas del Senglar d’Erimant, o portar fruites, com en el cas de les pomes d’or del jardí de les Hespèrides.

  Se’l considera un semidéu per ser fill de Zeus i Alcmena, i la característica de la que gaudeix per aquesta condició es tindre una força enorme. Vesteix amb la pell del lleó de Nemea que va matar en el seu primer treball.

  Crec que Hércules ni era un semidéu ni un mercenari, va ser un mite que van crear als grecs per donar uns valors a seguir positius.

 2. Bon comentari! Jo no he vist la pelicula però desprès de llegir aquest comentari m’han entrat ganes de veure-la. Els dotze treballs foren la penitència que hagué de pagar l’heroi per ser perdonat per l’assassinat dels seus fills en un atac de bogeria induït per la deessa Hera. És fill de Zeus i Alcmena ( déu i dona ), per aixo es un semidèu. És molt fort i va poder cumplir els seus dotze treballs gràcies a la seva força i astùcia.

 3. Gràcies Alèxia, per l’article sobre aquesta pel·lícula que he de confessar que no he vist, tot i que, després del que en diu el Víctor, em farà més mandra veure-la.
  Adrià i Víctor, m’agrada comprovar que es nota el treball que vam fer l’any passat a Cultura clàssica de tercer. Especialment el Víctor, a qui crec que li va quedar ben clara la visió que vaig donar de la mitologia heroica i Hèrcules en concret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *