DE LA VIDA BENAURADA, Sèneca (I)

Primerament cal determinar què és el què desitgem; després mirar a l’entorn per quin camí poder anar més de pressa. I camí enllà, entendrem, mentre sigui dret, quin avanç fem cada dia i quan ens atansem a aquell fi al qual ens empeny la natural cobejança.

El camí més fressat i més freqüentat per la gent és el que més enganya. Res, doncs, no hem de procurar tant com no seguir, a tall de moltons, el ramat que va davant nostre, anant, no allà on cal anar, sinó allà on va tothom[…] d’aquesta manera, no per la raó, sinó per la imitació es regeix la nostra vida.

Les mateixes coses que aprovem, les blasmem; tal és el resultat de tot judici on la sentència es dóna pel vot d’una majoria.

Tan nombrosa com la turba dels admiradors és la dels envejosos.

És de la feblesa que neix tota ferotgia.

Benaurat és l’home content de les seves coses i agradat d’elles, qualsevulla que siguin; benaurat és aquell al qual la raó fa agradable tota situació dels seus assumptes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *