L’EMIGRANT AMATEUR, R.L. Stevenson

amateurL’emigració s’ha de fer abans de pujar al vaixell, i un objectiu en la vida és l’única fortuna que val la pena trobar. I això no es troba en terres estranyes, sinó a l’interior del propi cor.

Enginyer de professió, en Mackay creia en la perfectibilitat sense límit de totes les màquines, amb l’excepció de la màquina humana. Aquesta la donava per inútil i se’n burlava dient que era una barreja de carronya i gasos perversos.

Allò que fa un home ric o pobre no és la seva bossa, sinó el seu caràcter.

Només pensen a discutir, no a arribar a conclusions noves, i fan servir la raó més com un arma ofensiva que com una eina per millorar-se a si mateixos […] La seva premissa era cedir el mínim possible, i quan iniciaven una discussió feien jurament de sortir-ne victoriosos o morir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *